Handsome Furs ger fem konserter i Norden

2007-09-25 12:04
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
Handsome Furs (CAN) -

24 oktober – Malmö, Debaser Malmö
25 oktober – Köpenhamn, Stengade
26 oktober – Göteborg, Pusterviksbaren
27 oktober – Stockholm, Debaser Slussen / Frtiz’s Corner
28 oktober – Helsingfors, Kuudes Linja

Råa, intuitiva och intensiva. I mars kommer duon Handsome Furs till Sverige för en serie spelningar. Frontmannen Dan Boeckner spelar annars i Wolf Parade men har i det här sidoprojektet renodlat sitt mörka och svidande vackra uttryck tillsammans med partnern Alexei Perry. 2007 års debut? Du vill inte missa Handsome Furs.

Har ni, som vi, väntat på ljudet av en sista, stolt trumma över ett förlorat slagfält? Det är klart att ni har. Grattis! Det råa, instinktsdrivna tvåmannabandet Handsome Furs kommer efter förra årets hyllade festivalspelningar tillbaka till Sverige i mars för en serie konserter. Duon är Dan Boeckners sidoprojekt tillsammans med kvinnan han framgångsrikt friat till, poeten Alexei Perry. Boeckners andra band, Wolf Parade, lyckades göra något helt nytt, rödare och hetare av den annars så slitna panikpunkiga taggtrådsrocken. I Wolf Parade utgör Boeckner det frenetiskt bultande hjärtat (hör ”This Heart´s On Fire”) bredvid Spencer Krugs omedelbara publikkramarlåtar. Men det är till Boeckners sånger man återvänder, gång efter annan. Både Wolf Parade och Handsome Furs ligger för övrigt på det inte alldeles okända bolaget Sub Pop.

I Handsome Furs blir Boeckner och Perry intensivare genom att bli långsammare. Det är en krypande hotfull romantik de skapar, en drucken dans på krossade flaskor och glödande kärleksbrev. Först en gitarr, långsam, avvaktande. Sedan orgeln som ljudet av startande jetplan och så de där trummorna, som inte ger upp fastän Handsome Furs bestämt ställt sig på förlorarnas sida. Du har inte hört något liknande sedan du senast var vacker längst nere på botten. Vilket annat band än Handsome Furs står stolt upp vid jämförelser med Jesus & The Mary Chain, Johnny Thunders och Bruce Springsteen?

AKTUELLT SKIVSLÄPP
Debutalbum kommer 2007 på Sub Pop, producerat av Isac Brock från Modest Mouse.

BILJETTINFORMATION
se www.luger.se

HEMSIDA
www.myspace.com/handsomefurs

Källa: Luger
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl