Amerikanska Korn ger två konserter i Sverige i februari

2007-09-25 10:13
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
KORN TILL STOCKHOLM OCH GÖTEBORG! -

Amerikanska Korn kommer till Sverige i vinter. Senaste Sverigebesöket var i somras på Hultsfred och nu är det dags igen! De uppträder den 1 februari på Scandinavium i Göteborg och den 4 februari på Hovet i Stockholm. Biljetterna släpps den 1 oktober.

Korn är just nu aktuella med sitt senaste album som kom i augusti, albumet utan namn, men med innehåll som inte gör något Korn-fan besviket. Skivan är producerad av den gamle Korn och Nine Inch Nails-producenten Atticus Ross. Dessförinnan släppte de i år livealbumet ”MTV Unplugged”.

Korn skulle egentligen ha spelat på Hultsfred 2006, men fick ställa in pga sjukdom. I år bad de om att få komma tillbaka och spela och gjorde det med besked! Konserten blev en succé och fick publikhavet att explodera framför Hawaiiscenen.

Korn har sedan debuten sålt över 30 miljoner album. Bandmedlemmarna kommer ursprungligen från Bakersfield i USA. De flyttade till Los Angeles i början av 90-talet och bildade bandet Korn. Deras självbetitlade första album kom 1994 och anses av många som ett av de tyngsta debutalbum som släppts. Bandet har banat väg för en helt ny genre inom metal. Under årens lopp har de gjort ett antal hyllade album, bl a "Follow the Leader" och "Issues".

Bandet har Grammybelönats flera gånger. De fick en Grammy 2003 för låten "Here To Stay" från plattan "Untouchables" i kategorin "Best Metal Performance" och 1999 fick de en för "Best Short Form Music Video" (för låten "Freak On A Leash"). Utöver det har de fått fyra nomineringar.

Korn består av Jonathan Davis, sång, James ”Munky” Schaffer på gitarr och Reginald ”Fieldy” Arvizu, bas. Med på turnén finns också David Silveria på trummor.

Support till Korn är Flyleaf från Texas med sångerskan Lacey Mosley i spetsen. Ett band som gått från framgång till framgång med sin svarta, men känslofyllda musik och svenska industrimetalbandet Deathstars. Förvänta er mörker!

För mer information besök www.korn.com

Biljettinfo: Biljetterna kostar 375 kr + serviceavgift.


Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl