Mark Knopfler ger två konserter i Sverige i april

2007-09-19 10:35
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
MARK KNOPFLER TILL STOCKHOLM OCH KARLSTAD! -

Det är återigen dags för den populäre och skicklige gitarristen och sångaren Mark Knopfler att besöka Sverige. Senast han var här var förra året, då i sällskap med Emmylou Harris, på den hyllade turnén ”An Evening Together”. Nu kommer han till Stockholm och Karlstad i april nästa år. Biljetterna släpps den 26 september.

Gitarristen och sångaren från Dire Straits, Mark Knopfler, släpper idag sitt album ”Kill to Get Crimson” och i vår kommer han till Sverige för två konserter. Den 22 april uppträder han på Löfbergs Lila Arena i Karlstad och den 23 april på Hovet i Stockholm.

Mark Knopfler påbörjade en solokarriär efter det att medlemmarna i Dire Straits valt att gå skilda vägar. Solodebuten kom 1996 med albumet "Golden Heart", som följdes av bl a succéerna "Sailing To Philadelphia" (2000) och "Shangri-La" (2004). Han har skrivit musik till en rad filmer bl a "A Shot at Glory", "Local Hero", "Wag The Dog" och "Last Exit Brooklyn".

Hans nya album ”Kill to Get Crimson” spelades in i British Grove Studios i London och med sig på skivan och turnén har han följande musiker:

Richard Bennett - gitarr
Danny Cummings - trummor
Guy Fletcher - keyboards
Matt Rollings - keyboards
Glenn Worf - bas
John McCusker – fiol, cittra

Mer information finns på
www.markknopfler.com

Biljettinformation Stockholm:
Biljetterna kostar från 450-490 kr + serviceavgift.

Biljettinformation Karlstad:
Biljetterna kostar från 445-495 kr + serviceavgift.

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl