Caribou ger tre konserter i Sverige i december

2007-09-18 11:49
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
Caribou (CAN) -

9 dec – Köpenhamn, Loppen
10 dec – Malmö, Debaser
11 dec – Göteborg, Pustervik
12 dec – Bergen, Landmark
13 dec – Oslo, Garage
14 dec – Stockholm, Debaser Slussen/Stockholmsnatt

Kanadensiske Daniel Snaith, som numera bor i England kallade från början sitt musikaliskt sinnliga projekt för Manitoba, men efter att en småsint amerikan som använt samma artistnamn tidigare surnat till och viftat med diverse stämningar i ansiktet på vår unge hjälte tvingades han byta namn. Snaith och hans vänner var ute i den kanadensiska vildmarken och trippade på LSD när han kom på det nya bandnamnet som funkat minst lika bra som det förra. Sedan denna pånyttfödelse har Snaith släppt ett flertal indiepoppiga, jazzskruvade electronica-influerade plattor som älskas lika mycket av kritiker och fans som av andra musiker. Och det var så Caribou kom till, inte som man kanske inbillat sig när man lyssnat på musiken. Nej, de största musikaliska genierna i världen blandade inte sin genpool och födde upp sin avkomma på en diet av symfonier, elektroniska ljudlandskap, kraut, kollrig jazz och gudabenådade melodier, även om det kan tyckas så, för precis så bra är det.

Det är lätt att lista sig till de kraut- och jazz-influenser som ligger bakom Snaiths prilliga pop men trots att du hör var han kommer från, kan du aldrig veta vart han är på väg härnäst. Du kan hitta både elektronisk psykedelia, virvlande jazz och breakbeats i kompotten som utgör Caribou. Bandet har nämligen en faiblesse för ständig utveckling, intåg på nya ljudterritorier och upptäckt av oanade musikaliska riktningar. Trots dessa tvära kast mellan Snaiths olika skivsläpp är det ändå ingen tvekan om vem det är som ligger bakom dessa nyskapande och inspirerade verk.

Live är Caribous framträdande lika mycket av en visuell kulinarisk upplevelse som deras musik är jämförbart med en startkabel rakt i solarplexus. Bandet är nämligen känt för de storslagna videoinstallationer som visas medan de spelar. De har blivit så omtalade och eftersökta att Snaith inte hade något annat val än att släppa videorna han gillade bäst på en DVD kallad ”Marino” under slutet av 2005. Det är dock inte nog med det, live bjuds det även på ett flertal trummisar som spelar tillsammans (frontmannen i fråga är även en ypperlig trummis) samt synkroniserad sång som bygger oändliga lager av Snaiths hjärtekrossande fantastiska melodier. Caribous efterlängtade platta ”Andorra” (Merge) släpptes i slutet av augusti. På plattan finns utöver Snaiths genialiska pop ett samarbete med den eminente Jeremy Greenspan från Junior Boys.

HEMSIDA
www.myspace.com/cariboumanitoba

BILJETTINFORMATION
Se www.luger.se


Källa: Luger
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl