120 Days ger fyra konserter i Sverige

2007-09-17 12:45
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
NORSKA 120 DAYS TILL SVERIGE I HÖST -

De är respekterade av både musikpressen och publiken. Deras overkliga kraut-elektro är troligtvis det mest urbana du kommer att få uppleva live i år. Nu kommer norska 120 Days till Sverige för fyra konserter.

Jonas Dahl, Arne Kvalvik, Kjetil Ovesen och Ådne Meisfjord i 120 Days har gjort en lång resa. Från spelningar på lokala puben på en liten norsk ö till hyllningar i Rolling Stone, NME, Pitchfork och New York Times. De växte upp och bildade förlagan till bandet i Kristiansund, men flydde till Oslo och slog sig ner i en husvagn i slumkvarteren för att leva storstadslivet, göra musik och spela på Oslos klubbar.

Hos 120 Days krockar trummaskiner med analoga synthar och elektropop med krautrock. Det låter som dansvänlig undergång och det slutar aldrig förvåna. Själva beskriver de sin ljudbild som ”pop degraded, rock electrified, dance deregulated” och det ligger mycket i det. Deras sound är hur som helst helt så eget ett sound kan vara idag och har tydliga svarta kanter.

Det självbetitlade albumet släpptes 2006 på Smalltown Supersound och utsågs av norska musikpressen till årets bästa album. Innan dess har 120 Days hunnit släppa två EP:s på Public Demand. Fullängdaren släpps snart i Japan och bandet kommer även att turnera där under hösten.

Så sent som i somras kommenterade NME 120 Days liveuppträdande så här: ”It sounds almost like Martin Hannett dropping a drum machine into the Baltic Sea, and lucidly captures the semi-transcendental experience of seeing them at a live show, which, let`s face it, everyone should do at least once in their life.”

Läs mer på www.120days.no, lyssna på www.myspace.com/120days och se dem live:

7.11 - Malmö, Debaser Malmö
8.11- Göteborg, Nefertiti
9.11 - Eskilstuna, Raw Power
10.11 - Stockholm, Fritz's Corner/Debaser Slussen

Biljetter säljas lokalt.

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl