Parkway Drive och Path of no Return gör en turné i Sverige

2007-09-13 18:41
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
Stenhård metalhardcore till Sverige -

Northern Horizons Tour: Parkway Drive (AUS) + Path of no Return (SWE)

26 november – Göteborg, Sticky Fingers
28 november – Örebro, Conventum/Club 700
29 november – Stockholm, Kafé 44
30 november – Karlstad, Arena Nattklubb
1 december – Malmö, Debaser Malmö

Parkway Drive
Australienska guldgossarna i Parkway Drive är äntligen på intåg. Femmannabandet som tycks ha turnerat mer än de flesta bildades så sent som 2003 på Australiensiska nordkusten i Byron Bay, en av de mest idylliska semesterattraktionerna i landet. Byron Bay är till bredden fyllt av surfare, hippies och backpacker hostels, ett faktum som bara gör sagan Parkway Drive än mer fascinerande. Med ett oändligt mått karisma och en ofattbar musikalisk precision har de unga rebellerna sedan de släppte sin första fullängdare ”Killing With a Smile” 2005 regerat sina hemtrakter och i viss mån även sin genre.

Parkway Drive spelar benknäckarhård klassisk hardcore uppmixad med metal som för tankarna till svensk death och mathmetal. Det är med andra ord antingen den musik du kommer höra när du blir ivägskeppad till helvetet dagen du dör eller det perfekta soundtracket för världens största och hårdaste moshpit någonsin. Den sjätte oktober släpps deras nya album, ”Horizons” där deras sound steppats upp ytterligare. Det utlovas snabbare, hårdare mer mer mer. Produktionen har enligt bandet bidragit till mycket av detta. Parkway Drive har än en gång arbetat tillsammans med Adam Dutkiewicz (Killswitch Engage), samma man som producerade debuten. Adam D är även associerad med andra giganter så som As I Lay Dying, From Autumn To Ashes, Underoath och Unearth.

Det kan tyckas vara en framgångssaga, Parkway Drive har gjort kometkarriär. Efter bara några år turnerar de med de största banden, på utsålda festivaler, än på Warptour, än på Taste of Chaos, än för egen maskin. De har även turnerat med band som Hatebreed, våra egna hjältar In Flames, Chimaira, Bleeding Through, Saosin och Alexisonfire. Men det har krävts mycket hårt arbete. Bandet har inte lämnat mycket åt slumpen då de outtröttligen befunnit sig ute på vägarna i stort sett sedan de började spela tillsammans.

Och nu när de lagt Australien och stora delar av hardcorescenen vid sina fötter ska de erövra världen. Efter att ha blivit signade till Epitaph finns det inte mycket som kan hålla tillbaka bandet.

Path of no Return
Svenska hjältarna i Path Of No Return är egentligen inte alls allt din mamma varnat dig för. Dom bara låter så. Det är i all ärlighetens namn ett gäng rediga gossar med huvudet på skaft. Dom är däremot hårdare, mer skoningslösa, mer tekniskt och musikaliskt förfinade än de flesta och med en brutalitet som är få förunnade. Och det här är deras år. Med Burning Heart i ryggen är Örebros stoltheter Path Of No Return på väg att tränga in i även det minsta och mest svåråtkomliga sinne. Efter några års turnerande, slitande, slipande, repande och skrivande är dom redo att ta sig an världen.

I en tid där ett hardcore/metal band föds dagligen krävs det mycket för att bryta igenom bruset. Path Of No Return har upptäckt den hemliga ingrediensen; genom att värna om det sublima, det vackra i det groteska, lyckas de kittla lyssnarens fantasi och föra sinnet bortom tidigare metal-horisonter. Utan att låsa in sig i mathmetal-facket lyckas kvartetten linda in sin skoningslösa metalkompott i gudabenådade melodier som etsar sig fast med näbbar och klor för att aldrig släppa taget. Är det ett band du inte får missa i år är det Path Of No Return. Att dom även är kända för sina liveframträdanden gör inte saken sämre. Genom en enorm förmåga att svepa med sin publik skapar dom ett hardcore-armageddon där du indränkt i svett med nävarna i luften undrar varför du inte gör det här varenda dag i resten av ditt liv.

HEMSIDOR
www.myspace.com/parkwaydrive
www.pathofnoreturn.net

Källa: Luger
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl