The Lionheart Brothers gör en liten turné i Sverige

2007-09-13 16:43
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
LIONHEART BROTHERS TILL SVERIGE -

Norska The Lionheart Brothers är aktuella för turné i Sverige. Ta chansen att se ett av de bästa livebanden just nu, precis aktuella med singeln ”Hero Anthem”.

Från vårt grannland i väster, och då pratar vi inte om USA utan Norge, kommer det sen en tid tillbaka mängder av spännande band och ett av dem är just The Lionheart Brothers. Med sin senaste singel, ”Hero Anthem” fortsätter de att leverera energisk och elegant pop med rötterna i punken.
I maj släppte bandet sitt andra album “Dizzy Kiss” i Sverige, uppföljaren till debutalbumet “White Angel Black” (2003). ”Dizzy Kiss” har tidigare i år släppts i Norge där det hyllades av en enig norsk kritikerkår. Musiken beskrevs som ”harmonisk och rytmisk pop som redan fått halva Norge att dansa”.
Sverigepremiär hade bandet när de i maj supportade Sahara Hotnights på deras klubbturné. Återbesök blev det med en bejublad spelning på Hultsfred, och nu är det alltså dags för en egen turné.
Efter att de 2004 släppte EP:n ”Colour Contrast Context” utökades The Lionheart Brothers, som från början var en duo bestående av Audun Storset och Marcus Forsgren, ganska snabbt till fem personer med Frantz Andreassen, Peter Rudolfsen och Morten Öby. De är tillsammans bandet som kallats för 2000-talets bästa 60-talsband och faktiskt så för musiken tankarna både till Brian Wilson och den engelska punken.

Lyssna och läs mer på www.myspace.com/lionheartbrothers

Turnéplan:

19.10 Eskilstuna, Raw
20.10 Stockholm, Stacken/Nalen
25.10 Lund, Mejeriet
26.10 Linköping, Atmosfär/Konsert & Kongress
27.10 Göteborg, Sticky Fingers

Biljetterna säljs lokalt.


Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl