Liars från New York ger tre konserter i Sverige

2007-09-13 14:34
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
Liars (US) -

6 november – Malmö, Debaser
7 november – Oslo, John Dee
8 november – Stockholm, Debaser Slussen
9 november - Göteborg, Pusterviksbaren/Slippery People

New York-trion Liars, för tillfället baserade i Berlin, har med sitt självbetitlade fjärde album gjort något av en helomvändning. Efter att ha på hemmaplan börjat som ett punkfunkband, ett andra konceptalbum om häxprocesser och flytten till Europa som resulterade i den mörka, trumbaserade ”Drum’s Not Dead”, levererar de en skiva som kan beskrivas med så enkla ord som ”rockig” och ”melodiös”, fast vi pratar ju ändå om Liars. Frontmannen Angus Andrew är själv överraskad:

I’d never felt like a songwriter ’til this album. If you told me last year Liars would release a record like this, I would have laughed. If you said I’d be playing guitar solos, I’d have called you a liar. We never know what we’re making ’til it’s made... this time I’m a bit shocked.

På första singeln ”Plaster Casts of Everything” blandar de snyggt sina rötter i punkfunken med larm och riff, på ”Freak Out” flörtar de ogenerat med Jesus and Mary Chain och ”Houseclouds” är spöklikt dansant med en svävande refräng. ”Liars” är en skiva fylld av tolv raka hits från ett band som bytt kostym, men som fortfarande pryglar sin musik med hårda trummor och taggtrådsgitarrer.


HEMSIDA
www.liarsliarsliars.com

Källa: Luger
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl