Enrique Iglesias ger en konsert i Sverige i november

2007-09-12 10:13
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
ENRIQUE IGLESIAS TILL SVERIGE! -

Världsstjärnan och popkungen, Enrique Iglesias kommer till Stockholm och Hovet den 21 november. Han är just nu aktuell med albumet, ”Insomniac”, som kom i somras, med bland annat låten ”Do You Know (The Ping Pong Song)” som spelas överallt och har sålt guld i Sverige! Just nu är han aktuell med singeln ”Tired of Being Sorry”. Iglesias har inte varit i Sverige sedan turnén 2002. Biljetter släpps den 17 september.

Iglesias publik är stor, unga som gamla har låtit sig charmas av den karismatiske och framgångsrike sångaren, som hittills har sålt 40 miljoner skivor under lite drygt ett decennium. Han föddes i Miami 1975 och började skriva och spela in sånger i smyg så inte föräldrarna skulle få reda på det. Hans första album ”Enrique Iglesias”, som var på spanska, kom 1995 och följdes upp av ”Vivir” 1997. Skivan hamnade på US Top 40 och lanserades med hjälp av Iglesias första världsturné. På tre år blev han världens bäst säljande spanskspråkiga sångare, och han var nu redo att besegra resten av världen. 1999 kom hans första engelskspråkiga album, ”Enrique”, med låtar som ”Bailamos” och ”Rythm Divine”. Sen kom i rask följd albumen ”Escape”, ”Quizás” och ”7”.

Den senaste skivan, ”Insomniac” tog Iglesias tre år att göra. Som den perfektionist han en gång är, var han delaktig i alla moment och skaffade sig förmodligen en och annan sömnlös natt. Kanske några av dom här, eftersom en del av låtarna är inspelade i Sverige. Nu är han dock pigg och på turné och alla fans kan se fram emot en storartad konsert på Hovet i november!

För att lära känna Enrique Iglesias bättre, besök www.enriqueiglesias.com.

Biljetterna kostar 375 kr + serviceavgift.

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl