Timo Räisänen gör en turné i Norden

2007-09-10 21:58
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
Timo Räisänen åker på turné -

10 oktober - Köpenhamn, Loppen
12 oktober - Piteå, Studio Acusticum
13 oktober - Sundsvall, Stadshuset (Spegelsalen)
26 oktober - Helsingborg, The Tivoli
27 oktober - Hässleholm, Markan
2 november - Lund, Mejeriet (Stora salen)
3 november - Malmö, KB
6 november - Stockholm, Kafé 44
7 november - Stockholm, Kafé 44
8 november - Stockholm, Kafé 44
10 november - Örebro, Klubb Smart på Satin
28 november - Oslo (NO), Garage
7 december - Göteborg, Pusterviksbaren

Om Beatles var bandet som var först med budskapet: ”All You Need Is Love”, så är det Timo Räisänen som tagit på sig uppdraget att föra det vidare. För är det något som Timo drivs av så är det kärleken. Det finns ett stort, bultande hjärta bakom allt han gör, om det så är att sjunga i falsett, få hyperenergiska utspel på scen eller slita av sig kläderna. Timo är som en liten pojke som vägrar växa ur sin poptaniga kropp och infoga sig i de stela ramarna som vuxenvärlden satt upp, istället ramlar han sin egen väg med hjälp av sin charmiga karisma, och sist men inte minst- sin musik.

Medan kärleken svämmar över alla kanter och känslorna styr allt så skapar Timo i en imponerande takt. Den soloartist som debuterade 2005 med albumet ”Lovers are lonely” har utvecklats, både sång-, musik- och textmässigt. Timo liknar den första plattan vid en universitetsutbildning, den andra, ”I’m Indian” från 2006, som doktorandsavhandlingen och den nysläppta ”Love Will Turn You Around” som släpptes 29 aug, 2007- som proffesuren.

Det kan vara sångpedagogsbesöken eller utforskandet av det egna jaget som gett resultat, men både röst och ljudbild har en rakare, rockigare och hårdare framtoning. Timo blickar mot större arenor, vidare horisonter. Det är på blodigaste allvar han skapar, och han står för att han tycker att den nya skivan är otroligt bra, det bästa han gjort. Timo har som tidigare tagit hjälp av Niels Nankler på gitarr, Joel Magnusson på bas och Patrik Herrström på trummor. Med-producent är Hans Olsson. På spåret ”Stop rocking the boat” har han även plockat in en stråkorkester.

Inte nog med att Timo släppt tre skivor på kort tid, han har även medverkat i bandet Her Majesty, varit Håkan Hellströms sidekick i några år, vunnit priser- bland annat P3 Gulds pris ”Bästa Manliga Artist” 2007.

HEMSIDOR
www.timoraisanen.com
Timo på luger.se

AKTUELLT SKIVSLÄPP
Tredje albumet "Love will turn you around" släpptes 29 augusti 2007.

BILJETTINFORMATION
Stockholm, alla tre datum. 120kr + serviceavgift. Släpps 10 september.


Källa: Luger
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl