Blood Red Shoes ger en konsert i Sverige i november

2007-09-10 21:12
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
Blood Red Shoes (UK) till Debaser i Stockholm -

12 november - Stockholm, Debaser Slussen

Det är kanske ingen slump att Blood Red Shoes kommer från England, landet vars djärva idéer och outtröttliga arbetskraft startade västvärldens industrialisering. Steven Ansell och Laura-Mary Carter som utgör duon från Brighton kallas ofta för ”dom hårdast arbetande musikerna inom show-biz”, i perioder har dom bott i replokalen. Under de två år bandet funnits har dom hunnit göra mer än 200 spelningar, släppa 5 singlar, och turnerat Europa ihop med bland annat CSS, The Gossip och Metric.

Blood Red Shoes tog sitt namn inspirerade av en vild kväll i filmstjärnorna Fred Astaire och Ginger Rogers liv 1936, när Astaire tvingade Rogers att dansa så länge att hennes fötter började blöda och dom vita steppskorna färgades mörkt röda. Steven Ansell sa nyligen i en intervju med tidningen Dazed and Confused att ”Blödande fingrar och tår är det som gör musik bra. Och desto röjigare det är, desto smärtsammare blir det. Det är precis där jag vill befinna mig, särskilt på livespelningar. Det får folk att dansa.”

Och fötterna rör sig onekligen när man hör deras musik, det låter som en musikalisk ringdans med Sleater-Kinney, Sex Pistols och Yeah Yeah Yeahs. Fast med den där industriella engelska skuggan över gitarren och trummorna. På något sätt förstår man samtidigt varför Laura-Mary fick frågan att vara med i The Go! Team. Och varför hon tackade nej.

Nya singeln, ”I wish I was someone better”, släpps den 15 oktober på V2.
Låten är en fingervisning hur efterlängtade debutplattan som släpps i januari och som producerats ihop med Mike Crossey från Arctic Monkeys kommer låta.

Den 12 november kommer Blood Red Shoes till Sverige, missa inte chansen att se dom live, och för guds skull, glöm inte dansskorna!

AKTUELLT SKIVSLÄPP
Singeln, ”I wish I was someone better”, släpps den 15 oktober på V2. Debutalbumet släpps i januari 2008.

HEMSIDA
www.bloodredshoes.co.uk
Blood Red Shoes på www.luger.se

BILJETTINFORMATION
100kr + serviceavgift. Lugerbiljetter (www.luger.se/biljetter) säljs

Källa: Luger
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl