Black Mountain ger två konserter i Sverige

2007-09-10 12:53
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
Black Mountain (CAN) gör två spelningar i Sverige -

28 november - Stockholm, Kägelbanan
29 november - Malmö, Debaser Malmö

Black Mountain är inte bara ett band utan utgör kärnan i det alternativa konstkollektivet Black Mountain Army i den Kanadensiska staden Vancouver.
Kanske är det därför deras musik känns så gränsöverskridande? Rötterna har bandet utan tvekan i Led Zeppelin och Pink Floyds psykadeliskt klassiska rock, men det stannar inte där, Black Mountain är mer än ett gammalt rockspöke, det är en ny generation musiker med flippade idéer och musikerskills utöver det vanliga. Sångaren och frontfiguren Stephen McBean spelar även i ett annat band med snarlikt namn, Pink Mountaintops, vars skivor är, om möjligt, snäppet mer experimentiella.

Till vardags hemma i Vancouver jobbar 3/5 av bandet med socialt utstötta medborgare, folk som har problem med droger och alkohol eller mår psykiskt dåligt, och namnet Black Mountain är också en benämning på en hög med hasch.
Black Mountain är oceaner ifrån playback och kommersiella låtskrivare, dom menar vad dom säger och dom säger det bra.

På det självtitulerade debutalbumet som kom 2005 visade bandet att det går att kombinera protester med samtidskommentarer och rockdängor. På Amazon.com valdes skivan till en av dom 100 bästa samma år. Låten ”Stay Free” gavs ut på Spindelmannen 3-soundtracket. Nu väntar vi med illa dold spänning på nya plattan ”In the Future” som släpps på Jagjaguwar i januari nästa år.

Men Black Mountains fantastiska skivor i all ära, det här är framförallt ett band du vill se live. Ibland har man mer tur än man förtjänar, missade du detta Kanadensiska underverk när dom spelade i Sverige i våras får du nu en ny chans, i november spelar dom i Stockholm och Malmö, så ta dig i hampan och köp genast biljett, det är illa nog att missa dom en gång, att missa dom två gånger är inte bara illa, det är oförlåtligt.


HEMSIDOR
www.blackmountainarmy.com
Black Mountain på www.luger.se

BILJETTINFORMATION
Stockholm: 150kr + serviceavgift. 18-årsgräns.


Källa: Luger
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl