Comeback Kid ger en konsert i Sverige i oktober

2007-08-23 12:24
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
Comeback Kid till Stockholm -

27 oktober - Stockholm, Fryshuset (Klubben) - KÖP BILJETT

Det tar inte lång tid att erövra världen. Inte för vissa i alla fall. Comeback Kid är ett lysande exempel på just detta. Efter bara några års spelande och turnerande med band som Sick Of It All, Madball, Bad Religion, Gorilla Biscuits och Bane är de ett av de mest välrenommerade banden inom hardcore-genren. De har ett troget följe som i genren i stort saknar motstycke bestående av fans från vitt skilda musikaliska bakgrunder.

Vad som i början av 2000-talet började som ett sidoprojekt för Figure Fours Andrew Neufeld och Jeremy Hibert är idag en riffsprutande, energialstrande musikmaskin som ständigt erbjuder nya grepp, överraskningar och är en källa till en outsinlig vilja att förändra, utvecklas och hitta nya vägar. Efter att ha turnerat USA, Asien, Europa och Island i svallvågorna av sitt andra studioalbum begav sig bandet hem till Winnipeg, Kanada för att skriva, spela in och producera sitt tredje och allra mest inspirerade album. Detta album är, precis som deras andra ”Wake The Dead” som sålt över 100 000 exemplar, släppt på Smallman i Kanada och Victory i resten av världen. Tredje fulländade alstret från dessa hardcoregiganter heter ”Broadcasting...”. Andrew Neufeld, som fått ta över micken efter att Scott Wade som tidigare sjöng lämnade bandet under 2006, beskriver det som Comeback Kids chans att få testa gränser och utvecklas. Det är den mörkaste skivan bandet hittills åstadkommit med en episk känsla och en ljudmässig densitet som är svår att överträffa.

"Broadcasting..." kombinerar nackbrytande hardcore punk i Minor Threat- och 7 Seconds-traditionen med gränsöverskridande texter och skoningslösa melodiösa riff som för tankarna till Rise Against, Bad Religion och Rancid. Skivan är från början till slut en hyllningssång till musiken, scenen och kidsen. Den är allt Comeback Kid förkroppsligar och lite till.

BILJETTINFORMATION
185kr + serviceavgift.

HEMSIDA
www.comeback-kid.com

AKTUELLT SKIVSLÄPP
"Broadcasting..." (Smallman/Victory Records) finns ute nu.

Källa: Luger
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl