Manu Chao ger två konserter i Sverige i oktober

2007-08-16 11:29
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
Manu Chao & Radio Bemba Sound System (FR/ES) -

14 oktober - Stockholm, (Annexet) Hovet
16 oktober - Malmö, Baltiska Hallen

Manu Chao med ett förflutet i gruppen Mano Negra, döpt efter en anarkistisk spansk rörelse, ett på flera plan multikulturellt liv (t.ex. född av spanska föräldrar i Paris, spenderat många år i Syd- och Centralamerika med enbart sin gitarr och en portabandspelare, pratar flera språk, är politiskt aktiv, sägs inte ha ett fast hem utan ha sina ägodelar och tillfälliga hem utspridda över hela världen) och med enorma musikaliska framgångar (miljontals sålda album!) har till synes omedvetet odlat myten om sig själv på ett slående sätt.

Manu Chao får oss att hoppas att politiken faktiskt har en (positiv) verkan. Som en rusande G8-demonstration av rytmer, asfalt och kärlek. Manu Chao kommer med punk, tunggung, reggae, mambo och hookar som får den stelaste att lossa sig själv från cementhamnen, och segla ut i dans.

För en vecka sedan gjorde Manu Chao en bejublad och hyllad spelning på Way Out West i Göteborg. Det var hans första konsert som soloartist någonsin i Sverige. Och vad tyckte pressen?

”Magiskt, Manu”, ”Rent sjukt sväng emellanåt” – Håkan Steen, Aftonbladet (4/5 plus)

”Ett helvetes party med Manu Chao” – Anders Dahlbom, Expressen (4/5 getingar)

"Manu Chao och hans hyperventilerande orkester spelar musik som Argentina spelar fotboll. Med snabba tempobyten och oemotståndlig charm och massor av kärlek.” – Johan Lindqvist, Göteborgsposten (4/5)

Nu adderar han två till Sverigekonserter på sin spelningslista redan i oktober. Sverige – välkomna Manu Chao!


HEMSIDA
www.manuchao.net

Källa: Luger

OBS: Se även: Manu Chaos konsert flyttas till Hovet
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl