Marilyn Manson ger två konserter i Sverige i december

2007-08-14 15:07
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
MARILYN MANSON GÖR TVÅ SVERIGESPELNINGAR -

Han har kallats skräckrockare och svärmorsmardröm, han är bannlyst av den kristna högern i USA och ryktena om honom övervinner alla våra galnaste fantasier. Marilyn Manson kommer till Stockholm och Göteborg i vinter. Den 15 december spelar han på Hovet och den 17 december i Scandinavium. Biljetterna släpps den 21 augusti.

Brian Warner (Marilyn Manson) bildade tillsammans med tre collegevänner 1989 bandet Marilyn Manson & the Spooky Kids i Fort Lauderdale, Florida. När kontrakt skrevs med skivbolaget Nothing Records kortades namnet på begäran ner till Marilyn Manson. Första albumet var "Portrait of an American Family", vilket släpptes 1994. Det stora genombrottet kom 1996 med "Antichrist Superstar".

Det var 2005 Manson senast var på besök i Sverige. 30 000 åskådare framför stora scenen i Hultsfred fick då se den totala skräckshowen, där Marilyn Manson i snabba kostymbyten gick omkring på långa styltor och fångade fansen med sina många publikfavoriter. Konserten i Hultsfred fick strålande kritik, Blekinge Läns Tidning skrev bl.a. "Marken skakar påtagligt under den veritabla explosionen "Rock is dead" och med det visar Manson att hans egna låtmaterial sitter inne med mest sprängkraft."

Marilyn Mansons sjunde album släpptes den första juni i år. "Eat Me, Drink Me", som är producerad av svenske Tim Sköld, är en mycket personlig platta om skilsmässan med burleskartisten Dita von Teese och den nyfödda kärleken till skådespelaren Evan Rachel Wood. Albumet fick ett bra mottagande av recensenterna som skrev:
"Hjärtskärande bra." Göteborgs Posten 4/5
"Manson har slängt sin nakenstrumpa, skrotat monstergitarren och blottar sin sårbara sida. Det kallar jag nytändning." Expressen 4/5
"Det är svårt att inte bli berörd av ärligheten." Dalademokraten 3/5

För mer information: www.marilynmanson.com

Biljetterna kostar 350 kr + serviceavgift.

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl
2007-08-14 16:24
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
TURBONEGRO FÖRBAND TILL MARILYN MANSON

Support till båda konserterna med Marilyn Manson är Turbo Negro med den alltid lika scennärvarande Hank Von Helvete i spetsen. I maj släppte norrmännen sitt senaste album ”Retox” vilket fått strålande recensioner i både nordisk och utländsk press.

För mer information: www.turbonegro.com

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl