Muse ger en konsert i Sverige i oktober

2007-08-13 10:41
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
MUSE PÅ ARENAN -

Muse har blivit hyllade för sina energiska scenframträdanden. Det är storslaget med starka, pulserande gitarrackord och synthslingor till underliga och intressanta texter. Förra året agerade Muse förband till Depeche Mode på Stadion i Stockholm och den 21 oktober kommer de tillbaka till huvudstaden och spelar på Arenan. Biljetterna släpps den 17 augusti.

1994 bildades trion i Teignmouth, Devon. De har gått igenom en rad namnbyten men 1997 bestämde de sig för Muse. Deras musik präglas av allt från punk till klassiskt och då främst Rachmaninoff som man kan höra i deras pianostil. De albumdebuterade 1999 med "Showbiz" som gjorde succé. Men det är albumet "Absolution" från 2003 som enligt fansen betraktas som deras bästa platta.

År 2006 fick Muse stor uppmärksamhet då de släppte sitt femte album "Black Holes And Revelations" som har mottagits positivt av kritikerna. De tog även emot priset för "Best Alternative Act" på Europe Music Awards i Köpenhamn, och samma år blev de utsedda till bästa live-akten på Brit Awards som de bevarade även 2007.

Muse är nära perfektion tyckte Bella Stenberg, för Göteborgs Posten, om Roskilde spelningen och skrev: "Som åskådare är det inte lätt att veta om man ska jubla, headbanga, dansa, gråta av lycka eller flyga iväg på små moln."

Muse är nominerade för "Best Live Band" och "Best British Band" på årets The Kerrang! Awards som hålls den 23 augusti.

Biljetterna kostar 325 kr + serviceavgift.

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl