Gogol Bordello ger två konserter i Sverige

2007-08-08 14:01
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
GOGOL BORDELLO GÖR TVÅ SVERIGESPELNINGAR! -

En konsert med balkanpunkarna Gogol Bordello är alltid något utöver det vanliga. I ett rasande tempo levererar bandet en blandning av kletzmer, flamenco, etno, punk, stand-up comedy och tvättbrädesolon (!). Med exil-ukrainaren Eugene Hütz i spetsen kommer de till Sverige för två spelningar; 30 november på Chalmers i Göteborg och den 2 december på Debaser Medis i Stockholm. Biljetterna släpps den 10 augusti

Gogol Bordello har beskrivits som ett slagsmål mellan The Clash och The Pouges hämtat ur en filmscen av Emir Kusturica. Bandet bildades i New York under slutet av 90-talet och gjorde sig snabbt kända i undergroundkretsar för sina galna live-framträdanden. 2005 signade de med punkbolaget SideOneDummy Records och släppte Steve Albini-producerade plattan "Gypsy Punks: Underdog World Strike".

Bandet har turnerat intensivt i både Europa och USA de senaste åren. I början av juli spelade de Madonnas "La Isla Bonita/Lela Pala Tute" på direktsända London Live Earth konserten. Nu är det även klart att de ska medverka i Madonnas egenproducerade kortfilm "Filth and Wisdom". Just nu är Gogol Bordello aktuella med sitt femte studioalbum "Super Taranta". Plattan fick bra kritik i svenska medier när den släpptes den 6 juli:

Norrköpings Tidningar
"Ett Pouges uppväxt på Balkan, ja ni fattar Kanonkul!"

Göteborgs-Posten
(Betyg 4 av 5)
"som en östeuropeisk version av The Clash, eller ännu hellre av världsmusikpunkiga Mano Negra".

Gefle Dagblad
(Betyg 5 av 6)
"en skiva där man kastas mellan vrålande störtdykningar och lugna klättringar mot den rätta röjstämningen. Och i slutändan är det trots allt de snabba delarna som gör att man inte kan låta bli att älska Gogol Bordellos hela galenskap".

För mer information, besök: www.gogolbordello.com

Biljetterna kostar 220-240 kr + serviceavgift.

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl