As I Lay Dying och Darkest Hour ger två konserter i Sverige

2007-08-07 15:22
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
AS I LAY DYING OCH DARKEST HOUR TILL SVERIGE! -

Några av de just nu tyngsta och mest intressanta hardcore/metal-banden kommer till Sverige i höst. Förbered er på genuint mangel när As I Lay Dying och Darkest Hour från USA anländer med support av tyska Maroon och amerikanska Himsa. Måndagen den 24 september spelar de i Göteborg på Sticky Fingers och tisdagen den 25 september på Klubben i Stockholm. Biljetterna släpps den 9 augusti.

As I Lay Dying
Senaste besöket i Sverige för As I Lay Dying var på Hultsfredsfestivalen i Teaterladan, där gjorde de en strålande spelning inför en röjande publik. As I Lay Dying grundades 2001 av sångaren Tim Lambesis i San Diego. Den 21 augusti släpps den nya fullängdaren "An Ocean Between Us" som är producerad av Adam Dutkiewicz från Killswitch Engage. Nyligen fick As I Lay Dying den eminenta utmärkelsen "Ultimate Metal God award" från MTV2. Just nu är bandet aktuellt på the Warped Tour som turnerar i Kanada och USA.
www.asilaydying.com, www.myspace.com/asilaydying

Darkest Hour
Darkest Hour har sedan starten 1995 gjort fem fullängdare. 2003 släpptes "Hidden Hands of a Sadist Nation" som är producerat av svenske Fredrik Nordström. Plattan, som blev bandets kommersiella genombrott, kritiserar på flera av låtarna USAs militära agerande efter 11 september. I juli släpptes deras senaste album "Deliver Us" som är producerat av Devin Townsend från Strapping Young Lad. Darkest Hour är just nu med på Sounds of the Underground turnén med bla Gwar, Shadows Fall, Chimaria och Every Time I die.
www.darkesthour.cc/home, www.myspace.com/darkesthour

Himsa
Himsa bildades 1998 i Seattle, USA men spelar till skillnad från många av stadens rock-kändisar inte alls "grunge", utan tight hardcore/trash. "Summon In Thunder" heter kommande plattan som släpps den 18 september.
www.himsa.org, www.myspace.com/himsa

Maroon
Maroon har starka influenser både musikaliskt och politiskt från 90-talets straight edge/hardcore band, men de har även inspirerats av metal band som t. ex At The Gates och Slayer. Bandet bildades 1998 i Nordhausen, Tyskland. 2006 släpptes den senaste fullängdaren, "When Worlds Collide".
www.maroonhate.com, www.myspace.com/maroonhate

Biljetterna kostar 170 - 180 kr + serviceavgift.
Åldersgränser: Sticky Fingers Göteborg, 18 år. Klubben Stockholm, 13 år.

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl