Arcade Fire ger en konsert i Sverige i november

2007-08-01 20:59
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
ARCADE FIRE (CAN) -

5 november – Stockholm, Annexet

Lester Bangs, den amerikanske kultkritikern med halvgudastatus, skrev en gång att The Clashs musik var "righteous". Om du har hört kanadensiska Arcade Fire förstår du också varför vi vill använda ordet i en text som ska beskriva sådan obeskrivlig och eggande musik.

Quebecbandet, vars grundare är äkta makarna Herr Win Butler och Fru Régine Chassagne, släpper ungefär ett år efter sitt bildande debutplattan "Funeral" 2004. Gastkramande hyllningar följer.
När senaste "Neon Bible" (2007) dyker upp efter tre års panikartad väntan, kommer den som en kungörelse om världsfred, eller åtminstone Astrid Lindgrens återuppståndelse eller kanske murens fall.
Neon Bible var ett magiskt kungarike av ljud, bestående av lika delar av Disney´s "Fantasia", Bruce Springsteen och Echo & The Bunnymen. Musiken är vacker, spirituell, intensiv, rolig, tårdrypande, dramatisk.

För det är sant, och en enig värld håller med oss om detta; den majestätiska "Funeral" var inte bara en lyckoträff. Arcade Fire är the real deal. "Neon Bible" är varken en timid upprepning eller ett helbängt avsteg från föregångaren, utan är ett större, modigare stycke musik som på alla tänkbara nivåer fångar vad Arcade Fire kan göra live. På scenen är Arcade Fire en brinnande uppenbarelse.

Därför vill vi härmed förkunna för er, folket, att Arcade Fire ger en konsert i Stockholm i november. Sälj dina barn, sälj dina njurar, sälj din mamma. Bara fixa biljetten. Ingen händelse har varit viktigare sedan Armstrongs skutt på månen.

HEMSIDA
www.arcadefire.com

Biljetterna släpps den 6 augusti

10 kronor av biljettpriset går till välgörenhet i form av donation till Partners in Health www.pih.org.

Källa: Luger, www.luger.se
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl