Oasis och Stereophonics ger konsert i Sverige!

2005-10-31 15:05
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
OASIS KOMMER TILL SVERIGE!

Oasis kommer till Sverige i början av nästa år. Den 26 januari spelar de på Hovet i Stockholm. Med sig har de även walesiska gruppen Stereophonics. Biljetterna släpps den 2 november.

Oasis bildades i Manchester i början av 90-talet av bröderna Liam och Noel Gallagher. Bandet debuterade 1994 med "Definitely Maybe" som gick direkt in på första plats på brittiska albumlistan.

Året därpå kom det kritikerrosade albumet "(What's the Story) Morning Glory" (1995) som innehöll megahits som "Wonderwall", "Some might say" och "Roll with it". Under 90-talet har gruppen spelat i Sverige vid ett flertal tillfällen. Bland annat på Hultsfredsfestivalen (1994 och 2000), Sjöhistoriska (1996), Globen (1997) och Cirkus (2002).

I somras kom albumet "Don't Believe The Truth" som nu följs upp av en Europaturné. I oktober spelade Oasis i Valbyhallen i Köpenhamn. Biljetterna till konserten sålde slut på en timme. GT kommenterade spelningen så här:

"En Oasis-konsert är en britpopjukebox på en engelsk pub uppförstorad till Manchester Citys hemmaarena. Faller man inte för sådan underhållning håller man på fel lag. Bröderna! Bröderna! Bröderna! Heja! Heja! Heja!"

Bandet består av Liam Gallagher – sång, Noel Gallagher - gitarr/sång, Gem Archer– gitarr och Andy Bell – gitarr.

För mer information, besök: www.oasisinet.com

Walesiska Stereophonics som bildades 1992, har en diger karriär bakom sig. De har sammanlagt släppt fem fullängdare som alla sålt platina i UK. Den senaste, "Language. Sex. Violence. Other? ", kom i juli i år. Första singeln från albumet, "Dakota", gick rakt in på första plats på brittiska topplistan. Sist bandet spelade live i Stockholm var sommaren 2001 när de var förband åt U2 på Globen i Stockholm. Stereophonics består av låtskrivaren och sångaren Kelly Jones, basisten Richard Jones och trummisen Javier Weyler.

För mer information, besök: www.stereophonics.com

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl