Voxtrot ger två konserter i Sverige

2007-07-16 22:02
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
UNDERBARA INDIEPOPBANDET VOXTROT TILL SVERIGE -

Voxtrots själfulla indiepop låter brittisk men bandet är från det mest amerikanska man kan komma från – Austin, Texas. Femmannabandets fantastiska musik stiger lyssnaren åt huvudet och går rätt i blodet med en berusningseffekt som överstiger alkoholens, med välbefinnande och långvarig effekt. Den 30 augusti spelar Voxtrot på KB i Malmö och den 1 september på Popdakar/Universitetet i Stockholm.

Voxtrot är ett av de absolut mest intressanta popbanden just nu. Med ett par EP’s och det i maj släppta elvaspåriga debutalbumet ”Voxtrot” bakom sig har gruppen med låtskrivaren och sångaren Ramesh Srivastava i spetsen visat att de har vad som krävs för att slå sig in bland de största.

Den som gillar brittisk indie såsom Aztec Camera och The Beautiful South kommer inte att bli besvikna på Voxtrots mjuka och sköna musik. Fina texter blandar lycka med vemod i stilen av Belle & Sebastian och The Smiths. Bättre sväng som i ”The Start of Something” får man leta efter - vid första lyssningen slår låten omkull en med kraften av en rosenprydd tegelsten i huvudet. ”Steven” uppmärksammades av tidningen Rolling Stone som kvalificerade låten för sin Hot List.

Voxtrot består av Ramesh Srivastava (sång), Mitch Calvert (gitarr), Jared Van Fleet (keyboard), Jason Chronis (bas) och Matt Simon (trummor). I studion har kvintetten kompletterats av musiker som spelar fiol, cello, trumpet och valthorn.

För mer information: www.ema.se, www.playlouderrecordings.com/voxtrot och www.myspace.com/voxtrot

Biljetterna
- Malmö: Biljetterna släpps den 16 juli. De kostar 100 kr + serviceavgift.
- Stockholm: Popdakarfestivalen har gratis inträde.

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl