The Eastpak Antidote tour till Sverige i höst

2007-07-10 20:08
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
THE EASTPAK ANTIDOTE TOUR 2007
feat: SOILWORK, CHIMAIRA, CALIBAN & SONIC SYNDICATE -

I höst är det dags igen för The Eastpak Antidote tour att bege sig mot nordligare breddgrader. Turnén, som passerar Europas gränser under 23 dagar, ankommer med fyra glödande metalband: Soilwork, Chimaira, Caliban och Sonic Syndicate. Första Sverigestoppet är på KB i Malmö den 27 oktober. Därefter fortsätter turnén till Debaser i Stockholm den 31 oktober och Trädgår’n i Göteborg den 1 november. Biljetterna släpps den 12 juli.


SOILWORK

Judas Priest sångare Rob Halford hyllar Soilwork. Och det är sångaren Björn ”Speed” Strids exceptionella röst som ger svenska Soilworks melodiska metal en alldeles speciell prägel. Sextetten slog igenom med albumet 'A Predator's Portrait' 2001. Nu med bandets åttonde album ”Sworn To A Great Divide” toppar de årets Eastpak Antidote tour. Deras åttonde album innehåller låtar som ”Light discovering darkness”, ”Your beloved scapegoat” och ”and 20 more miles”, låtar som idag placerat dem i fronten på metalscenen. Soilwork har turnérat framgångsrikt och spelat bl.a. på Ozzfest i USA så missa dem inte när de trycker pedalen i botten på svensk mark.

Bandets hemsida: www.soilwork.org


CHIMAIRA

I den grekiska mytologin andas monstret Chimaira eld och har ett lejons kropp med tre olika huvuden. Och den mörka bastarden Chimaira står också nära bandets tredje, självbetitlade album ”Chimaira”. Albumet, som är gruppens tyngsta hittills, är en mörk, metaltrashig bastard till album. Tidigare har de skakat liv i trashmetalpubliken på turnér tillsammans med Fear Factory, Danzig, Slipknot, Machine Head, Ill Nino och In Flames, för att nämna några.

Bandets hemsida: www.chimaira.com


CALIBAN

Att Caliban är planeten Uranus minsta måne är det nog få som minns från skolans lektioner. Fler vet att Caliban är ett tyskt deathcore band, en av de främre på klotet Jorden, med hela 10 år på nacken. Framgången har kommit ur ett hårt slit och långt turnéliv. Med deras aktuella album ”The Awakening” har de lyckats skapa ett ytterligare glödhett album i ordningen.

Bandets hemsida: www.calibanmetal.com


SONIC SYNDICATE

Hardcore bandet Sonic Syndicate kan inte nog hyllas av sina metalkollegor. Bröderna Roger, Richard och deras kusin Robin från Falkenberg startade egentligen bandet 2002, men det var inte förrän sommaren 2005 det stora genombrottet kom. Metalbolagsjätten Nuclear Blast ordnade en stor musiktävling, The Bandcontest. Bland 1 500 deltagare red Sonic Syndicate ut som en given vinnare. Deras album ”Only Inhuman” släpptes i maj och har definitivt placerat gruppen som en av de hetaste nykomlingarna 2007. Resten är en framtida historia.

Bandets hemsida: www.sonicsyndicate.com

---
Biljetterna kostar 185 kr + serviceavgift.

Källa. EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl