Musik och ord med Nick Hornby och Marah

2005-10-26 12:54
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
EN KVÄLL AV MUSIK OCH ORD MED NICK HORNBY OCH MARAH.

Den engelske författaren Nick Hornby kommer tillsammans med det amerikanska rockbandet Marah till Södra Teatern i Stockholm tisdagen den 29 november. Biljetterna släpps den 28 oktober.

Nick Hornby och Marahs samarbete började för några sedan. Hornby hade hört bandets första skiva och tyckte att det var det bästa han hört sedan han första gången lyssnade på The Clash. De har tillsammans gjort ett antal föreställningar, där Nick Hornby läser specialskrivna essäer om de musikupplevelser som påverkat hans liv mest och Marah gör en cover på de eller den låt han berättat om. Marah spelar även material från sitt kommande album.

Hornby har kallats depressionskomedins skapare och hans livselixir är fotboll, musik och böcker. Han är kanske mest känd som författare till några av de mest lästa böckerna under senare år. Bland de böcker som Nick Hornby skrivit kan nämnas "Fever Pitch" (1992), "High Fidelity"(1995), "Om en pojke" (1998), "Samtal med en ängel" (2000), "En god människa" (2001) samt "31 låtar" (2003). Den sistnämnda är ingen regelrätt roman utan den är indelad i kapitel efter de 31 låtar som betytt mycket för Hornby personligen. Flera av han böcker har filmatiserats.
För mer information www.nickhornby.co.uk

Amerikanska Marah är aktuella med sitt femte album "If You Didn't Laugh, You'd Cry" som släpps den 31 oktober. Albumets 14 spår har spelats in i en liten studio i Brooklyn, New York. Gruppen består av bröderna Dave och Serge Bielanko, Adam Garbinski (gitarr), Dave Peterson (trummor) och Kirk "The Barber" Henderson (multi-instrumentalist). Marahs debutplatta kom 1998, "Let's Cut the Crap and Hook Up Later On Tonight" och sedan dess har de turnerat på klubbar runt om i världen.
För mer information: www.marah-usa.com/home.php

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl