Magnus Bäcklund går från Buddy Holly till U2

2005-10-26 12:46
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
From Budy Holly to U2 En musikhistorisk resa med Magnus Bäcklund.

Famestjärnan Magnus Bäcklund tar oss med på en musikalisk resa genom pop- och rockhistorien från 50-talet fram till idag. Kompbandet Matchless Allstars backar upp.

Möt vår rock- och pophistoria; Vem gjorde vad? Vad ledde det till? Magnus Bäcklund bjuder på en lång rad av klassiker (se ett urval ur programmet nedan) och berättar om musiken, tiden och artisterna som har haft betydelse för rock/popmusikens utveckling och framgång. Rockig sång och kul information i form av en musikalisk historielektion i pop och rock.

Några låtar bland många:

That´ll Be the Day/Good Golly Miss Molly/Great balls of fire (B. Holly/L. Richard/J.L Lewis)
She Loves You/Bohemian Rhapsody/ Your Song/Purple Rain/Larger Than Life/ Pride (Beatles/Queen/Elton John/Prince/B.S.B/U2)

Den musikaliska resan från 50-talet och fram till idag kommer att spelas i Västerås Konserthus
8 november i två varianter; en skolföreställning kl 13.00 riktad till gymnasieelever och en ”fullstor” konsert på kvällen kl 19.30. Konserterna arrangeras av Västmanlandsmusiken

181
Magnus Bäcklund

Magnus Bäcklund

Magnus Bäcklund slog igenom i TV-serien Fame Factory och är numera mest känd som den manliga halvan av gruppen FAME som 2003 representerade Sverige i Eurovision Song Contest. Han har en gedigen bakgrund som sångare i coverband i Sverige och USA och har jobbat med lite av varje såsom krogshower och annat smått och gott.
- Jag tycker om att försöka hålla en bredd inom mitt artisteri och gillar det mesta från jazz till hårdrock. Man får försöka ta för sig av livet medan man kan, säger Magnus Bäcklund.

Matchless Allstar är ett musikkollektiv bestående av yrkesverksamma musiker.

From Budy Holly to U2 kommer på Västerås Konserthus tisdag 8 november kl 13.00 och kl 19.30.


Källa: Västmanlandsmusiken
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl