Kristina Lugn och e.s.t. ger unik konsert

2005-10-25 14:27
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
Kristina Lugn + e.s.t. (Esbjörn Svensson Trio) gör unik gemensam konsert.

I slutet av september släppte Kristina Lugn och e.s.t. det gemensamma albumet "Jag vill aldrig mer vara ful och ensam". Den 31 januari uppträder de tillsammans i en unik konsert på Rival i Stockholm". Biljetterna släpps idag, den 25 oktober.

Kristina Lugn framför dikter, hämtade från de tre diktsamlingarna "Bekantskap önskas med äldre bildad herre" (1993), "Hundstund" (1989) och "Hej då, ha det så bra!" (2003), på sitt egensinniga, lätt humoristiska sätt till tonerna av e.s.t. mångfacetterade jazzimprovisationer.

Klicka här för ett ljudexempel från albumet >> (mp3)

Poesi och jazz har sedan länge haft ett långt och ofta mycket fruktbart förhållande. Redan på 20-talet talades det om jazz poetry och under 50-talet uppträdde beatnickpoeterna Allen Ginsburg och Jack Kerouac tillsammans med jazzmusiker.

Kristina Lugn har gett ut åtta diktsamlingar sedan debuten "Om jag inte". Hon driver Teater Brunnsgatan 4 i Stockholm och hon är även aktuell i höst med två nyskrivna pjäser, "Vera" på Dramaten och "Det finns ett liv där borta i Vällingby" på Stockholms Stadsteater.

e.s.t. (Esbjörn Svensson Trio) består av Esbjörn Svensson, Dan Berglund och Magnus Östrom. e.s.t. är tveklöst Sveriges internationellt mest kända jazzgrupp och hittills har de gett ut åtta album sedan debuten 1993.

Albumet "Jag vill aldrig mer vara ful och ensam" fick fin kritik, bl a skrev pressen:

"Äktenskapet mellan e.s.t. och Kristina Lugns dikter är det lyckligaste i hennes universum", betyg 4
Svenska Dagbladet

"Samspelet mellan henne och e.s.t. är en sällsynt lyckad landvinning"
Dagens Nyheter

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl