Gillian Welch ger en konsert i Stockholm i augusti

2007-06-20 11:05
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
GILLIAN WELCH GÖR TVÅ SPELNINGAR I SKANDINAVIEN -

31 juli - Köpenhamn, Club Vega (presenteras av DKBMotor & Luger)
1 augusti - Stockholm, Chinateatern (presenteras av Luger & Berns)

Gillian Welch har aldrig tidigare spelat i Sverige. Få artister åtnjuter en sån odelad respekt och uppskattning från publik, kritiker och andra artister som just Gillian Welch. Gillian Welch andas integritet! Nu kan vi presentera hennes första konsert i Sverige någonsin. Det blir säkert en klassiker.

Jari Haapalainen säger: "När jag första gången, för snart 10 år sedan, hörde Gillian Welch andra album, Hell Among The Yearlings, förstod jag inte omedelbart vad det var som drog mig till musiken. Att jag älskade genren var inte så konstigt eftersom högar av skivor med Carter Family, Hazel And Alice, Pre War Gospelsamlingar, Harry Smith Antologin och så vidare, jämt ligger framme i mitt hem.
Men Gillian Welch och hennes parhäst, gitarristen David Rawlings har något mer än bara gedigna kunskaper i amerikansk musikhistoria. I deras sånger finns ekon av melodier och ett sätt att traktera sina instrument på, som bara kan tillhöra två människor som växt upp med musiken på 80- och 90-talet. Att dom vågar låta det titta fram när dom spelar sin, mestadels långsamma, version av bluegrass, gör dom så mycket större än många andra artister/band som verkar i liknande musikaliska världar."Läs mer på www.gillianwelch.com och www.luger.se

Källa: Luger
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl