Jamie Cullum ger konsert i Sverige

2005-10-24 14:34
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
JAZZPIANISTEN JAMIE CULLUM TILL SVERIGE!

Den hyllade pianisten och sångaren Jamie Cullum kommer till Sverige i början av nästa år. Han spelar på Annexet i Stockholm den 1 februari. Biljetterna släpps den 27 oktober.

Jamie Cullum har på bara några år rönt stor framgång. Konserten i februari blir hans andra konsert i Sverige på kort tid. I somras spelade han på Cirkus i Stockholm.

Efter sitt genombrottsalbum "Twentysomething" (2003) kom han att omnämnas som "Jazzens Beckham" och "Sinatra i gymnastikskor". Jamie Cullum är känd för att aldrig sitta still när han spelar. Han står upp och fladdrar runt på scenen och blandar friskt pop och jazz i sin repertoar. Albumet var den snabbast säljande jazzskivan i brittisk jazzhistoria och fram till dags datum har den sålt över 2,5 miljoner ex världen över.

I september kom uppföljaren "Catching Tales". SvD gav albumet betyg 4 och skrev "fenomenal timing och en musikalisk sensibilitet som får pop och jazz att bli samma sak", "Respektlös jazzbabe" (Amelia) och Veckorevyn gav betyget 4 och skrev "ett grymt soundtrack i höstrusket".

För mer information besök www.jamiecullum.com

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl