Popgala med Clabbe på turné i höst

2007-06-18 13:44
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
"Love Is All You Need"

Clabbe presenterar 60-talets största hits på konsertturné!

"Beatles, Kinks, Small Faces, The Who, The Searchers hits framförda Live"

Två av de bästa ”tribute”-banden som går att uppbringa - Liverpool och The Repeatles - ger publiken en chans att återuppleva många av de numera klassiska låtar som gjorde detta decennium till ett av de mest färgstarka i musikhistorien.
Spelande värd är Claes af Geijerstam, gitarrist och låtskrivere i Ola & Janglers, ett av 60-talets mest framgångsrika band med många 10 i Top succéer och det första svenska bandet på USA:s Hot 100. Turnén startar den 21 oktober, och pågår till mitten av december. Biljetterna släpps den 18 juni.

Liverpool är Sveriges i särklass mest kända ”tribute”-band med Beatles som specialitet. De turnerar flitigt både i Sverige och övriga världen, är ett mycket uppskattat inslag vid internationella Beatlesfestivaler och har bland annat spelat och gjort succé i staden som gett dem deras namn.

I bandet ingår förutom Sebastian Roos (sång/gitarr), Ronnie Roos (bas) och Kent Szwonder (trummor/sång) även sångaren/gitarristen/pianisten Olle Nilsson, som 1994 blev känd för den breda publiken när han vann TV-tävlingen ”Sikta mot stjärnorna”. Olle ställde upp som John Lennon, sjöng ”Imagine” på ett oförglömligt sätt och gav året därpå ut ett soloalbum.
1997 gav de ut sitt första album ”In our own way” som följdes upp med ”Love is all” i samband med att de 2003 deltog i Melodifestivalen med låten ”Love is all”.

Men det är framförallt på scen bandet ska upplevas och där bjuder Liverpool in publiken på en fascinerande tripp genom hela Beatles skiftande karriär, från det raka rockdrivet i ”I saw her standing there” via ”Sgt Peppers” psykedelia till allsångsklassiker som ”Hey Jude” och ”Get back”.

The Repeatles startade som ett renodlat Beatlescoverband 1997, men upptäckte snart att de gillade andra 60-talsband som t ex The Rolling Stones, The Who, The Kinks, The Byrds, The Small Faces och The Hollies minst lika mycket. Medlemmarna Jan Leonard (sång/gitarr/piano), Arnie Brox (sång/bas), Pete Beck (sång/gitarr) och Steve Kling (sång/trummor) har sina rötter i det sena 70-talets new wave-musik. På scen blir deras intensiva liveshow en glödande kärleksförklaring till 60-talspopens mest magiska ögonblick i form av låtar som "You really got me" (The Kinks), "My generation" (The Who) och "All or nothing" (The Small Faces).

Kort sagt, en kväll med de bästa låtarna och de bästa banden.
Popgalan är tillbaka! Med en alldeles äkta popidol som värd.

Turnéplan
21.10 Uppsala, Uppsala Konsert & Kongress
27.10 Göteborg, Konserthuset
28.10 Norrköping, Louis de Geer-hallen
4.11 Västerås, Konserthuset
10.11 Piteå, Pite Havsbad
11.11 Jönköping, Konserthuset
22.11 Gävle, Konserthus
29.11 Linköping, Konsert & Kongress
6.12 Vara, Konserthuset
14.12 Karlstad, CCC
16.12 Örebro, Konserthuset

Fler datum tillkommer.

Mer information om medverkande finns på www.liverpool.ac, www.repeatles.com och www.clabbe.nu

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl