Nick Lowe ger två konserter i Sverige i höst

2007-06-11 13:44
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
NICK LOWE GÖR TVÅ SVERIGESPELNINGAR I HÖST! -

Den brittiska rocktrubaduren Nick Lowe kommer till Sverige för två solospelningar. Den första konserten är på KB i Malmö den 26 oktober och den andra på Nalen i Stockholm den 27 oktober. Biljetterna släpps den 13 juni.

Den 58-årige Nick Lowes splitternya album ”At my age” har fått lysande kritik. Den stiliga brittens första fullängdare på sex år innehåller funderingar på hans egen livssituation och ålder. Nick Lowe har nyligen förlorat både sina föräldrar och blivit far för första gången. Låten ”People change” med gästsång av Chrissie Hynde är ett bra exempel på skivans souldoftande popmästerverk som Nick Lowe kallar för ”diary set to music”.

Första soloalbumet ”Jesus of cool” kom ut 1978. Under sin långa karriär har Nick Lowe producerat punkband, arbetat med The Damned, Elvis Costello och The Pretenders, spelat med Dave Edmunds, Ry Cooder och John Hiatt samt skrivit låtar till Johnny Cash. Nick Lowe arbetar i fältet mellan pop och country och är en av engelska popens smartaste kompositörer vilket bevisas av klassiker som ”What’s so funny ’bout peace, love & understanding?”.

Nick Lowe gästade Sverige senast 2005 då han spelade i Malmö, Göteborg och Stockholm. Hans shower hyllades som otvunget oemotståndliga och beskrevs med adjektiv som sympatisk, skicklig, generös och fantastisk.

Biljetterna kostar 300 kr + serviceavgift till Malmö och 330 kr + serviceavgift till Stockholm.

För mer information: www.ema.se och www.nicklowe.net

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl