Chris Cornell ger en konsert i Sverige i augusti

2007-05-31 10:29
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
Chris Cornell till Sverige!

Han slog igenom som sångare, gitarrist och låtskrivare i grunge-
bandet Soundgarden i början av 90-talet. Nu är Chris Cornell, som har en av rockmusikens bästa röster, aktuell med albumet ”Carry On” och kommer till Sverige för en konsert på Annexet i Stockholm den 27 augusti. Biljetterna släpps den 5 juni.

Soundgarden splittrades 1997 och Cornell satsade på en ny solokarriär som låtskrivare och sångare. 1999 kom hans första soloplatta ”Euphoria Morning”. Med franska dragspel och en otroligt vacker sång visade han upp en Cornell som lämnat Soundgarden bakom sig. 2001 bildade han den populära hårdrocksgruppen ”Audioslave” ihop med tre medlemmar från ”Rage Against The Machine”. Tillsammans gjorde de tre album, ”Audioslave”, ”Out of Exile” och ”Revelations”.

I höstas, efter nästan sex år tillsammans, hoppade Chris Cornell av ”Audioslave” och gjorde soundtracket ”You Know My Name” till Bondfilmen ”Casino Royale”. Igår, den 30:e maj, släpptes hans andra soloplatta ”Carry On”, producerad av Steve Lillywhite. På albumet har han gjort en cover på Michael Jacksons "Billie Jean". Dessutom finns "You Know My Name" med på skivan.

Biljetterna till Chris Cornell kostar 375 kr + serviceavgift.

Källa. EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl