Pier Pressure-festivalen är nu komplett

2007-05-29 16:49
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
PIER PRESSURES LINE-UP KOMPLETT

Med dagens bandsläpp är årets line-up till den första Pier Pressure-festivalen komplett. Vi är otroligt glada att presentera The Sounds och italienska Finley tillsammans med några mindre etablerade akter. På fredag presenteras även spelschemat på www.pierpressure.se

NYA BAND:

THE SOUNDS (S)
FINLEY (ITA)
TONY CLIFTON (S)
EARLY TO BED (S)
LOVING CHOKES (S)

Den 1 juli öppnas portarna till nya festivalen Pier Pressure på Frihamnen i Göteborg. Festivalen arrangeras på samma scener som Metaltown, men har en helt annan musikalisk inriktning. Punk/emo/pop och i viss mån rock är ledorden.

KLARA SEDAN TIDIGARE:

MY CHEMICAL ROMANCE (US)
AVRIL LAVIGNE (CAN)
BILLY TALENT (CAN)
GOGOL BORDELLO (US)
MANDO DIAO (S)
SUNRISE AVENUE (FIN)
SUGARPLUM FAIRY (S)
SOUNDS LIKE VIOLENCE (S)
NEVERSTORE (S)
BLINDSIDE (S)
KID DOWN (S)
CHEMICAL VOCATION (S)
ENTER SHIKARI (UK)
LESS THAN JAKE (US)
CKY (US)
APRIL DIVINE (S)

---

The Sounds (S)
www.myspace.com/thesounds

Helsingborgsbandet som blivit ett av Sveriges största namn i USA, nästan 6 miljoner spelningar på Myspace talar sitt tydliga språk. Få svenska grupper har gjort mer omfattande världsturnéer än The Sounds – bland annat tillsammans med band som Panic! At The Disco, The Strokes, Angels And Airwaves och många fler. Bara förra året gjorde de över 200 spelningar!
Senaste albumet ”Dying To Say This To You” spelades in i Kalifornien med The Killers producent Jeff Saltzman och blev även den en stor succé både i Sverige och utomlands. I sommar ger de sig återigen ut på stor Europaturné och stannar till på Pier Pressure den 1 juli.


Finley (ITA)
www.myspace.com/finleymusic

Det italienska pop/punk-bandet Finley bildades 2000 av de fyra medlemmarna i Legnano inte långt ifrån Milano. De fick sitt genombrott förra året då de vann pris för bästa italienska akt under MTV Europe Music Awards i Köpenhamn.
Nu väntar världslansering och spelningen på Pier Pressure blir deras första i Sverige.


Tony Clifton (S)
www.myspace.com/tonyclifton11

Tony Clifton har redan gjort sig kända för sina explosiva liveshower med spelningar på några av landets största festivaler (Storsjöyran Arvikafestivalen, Popaganda m fl) och ett hundratal klubbspelningar i Stockholm, London, Lettland och Norge. Efter att bandet träffade den amerikanska producenten Brady Blade finns nu samma energi fångad på skiva.
Med självlysande melodier, ett uttrycksfullt sound och brutalt ärliga texter gör Tony Clifton musik för alla som har ett hjärta; brustet, helat, fruset eller vilt.


Early To Bed (S)
www.myspace.com/earlytobed

Early To Bed har funnits till sedan 2005, men hunnit med mer än de flesta, trots att de saknar skivkontrakt. Med två EP:s, spelningar på bland annat Arvikafestivalen, Sweden Rock Festival och en tripp till Vancouver, Kanada, har de brutit sig fram som en av de mest framstående osignade akterna i Sverige just nu.
Det bjuds på tunga riff, starka refränger och energifyllda hits när ETB står på scen. Succé!


Loving Chokes (S)
www.myspace.com/lovingchokes

Det är knappt ett år sedan de bildades, men Göteborgs-trion har redan skapat sig en snack runt omkring sig med sina smittande popmelodier och live-framträdande. Enligt de själva är de resultatet av vad som händer när tre störda 19-åriga stjälar bestämmer sig för att låsa in sig i en replokal och låta kreativiteten flöda.

---

HEMSIDA
För mer info om festivalen: www.pierpressure.se

BILJETTER
Biljetterna kostar 570 kr + serviceavgift.

ÅLDERSGRÄNS
Åldersgräns på festivalen är 13 år enligt socialstyrelsens normer.

Källa: EMA Telstar

Se även: Billy Talent kommer till Pier Pressure
och Fler band bokade till Pier Pressure
och Fler artister till Pier Pressure i Göteborg
och Pier Pressure ny festival i Göteborg
och Pier Pressure 2007 i Sveriges Evenemangskalender
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl