Mavis Staples med band ger två konserter i Sverige

2007-05-22 14:45
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
Legenden Mavis Staples på Berns!

Soul stavas M A V I S - den legendariska soul- och bluesdrottningen kommer till Sverige. Den 12 juli spelar Mavis Staples tillsammans med sitt band på Berns i Stockholm och den 11 juli på Kulturbolaget i Malmö. Hon kommer bland annat att framföra låtar från senaste albumet ”We’ll Never Turn Back” som fått lysande recensioner. Biljetterna släpps den 24 maj.

Mavis far, Roebuck "Pops" Staples, startade den legendariska gospelgruppen ”The Staples Singers” på 1960-talet. Familjegruppen hörde till den tidens mer framträdande i de svartas kamp mot rasförtryck – för frihet, lika rättigheter och social rättvisa. ”The Staples Singers” fick kontrakt med Vee-Jay Records och Mavis gjorde inspelningar som ”Uncloudy Day” och ”Pray On” till bästsäljande gospelklassiker. Den karaktäristiske rösten har gjort Mavis Staplas till en gospel- och soulsångerska som bara Aretha Franklin kan mäta sig med.

1969 började hon sin solokarriär och idag, 40 år senare, är Mavis Staples en ikon som har givit ut hyllade soulplattor. Sedan början av femtiotalet har hon varit en socialt och politiskt medveten artist och engagemanget har inte mattats med åren. Nya plattan, Ry Cooder-samarbetet ”We’ll Never Turn Back”, är ljudet av den amerikanska medborgarrättskampen på sextiotalet kopplat med nyskrivna låtar som relaterar till samma kamp. Plattan har fått fantastiska recensioner och soul- och gospelmusiken hade knappast varit densamma utan henne. Nu återstår det bara för Bruce Springsteen och andra protestsångare att erkänna sig besegrade.

För mer information: www.mavisstaples.com

Biljetterna till Berns den 12 juli kostar 320 kr + serviceavgift.
Biljetterna till Kulturbolaget i Malmö den 11 juli kostar 300 kr + serviceavgift.

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl