Pernilla Andersson blir förband på Bryan Ferrys konsert

2007-05-21 20:37
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
Svenska Pernilla Andersson blir förband till Bryan Ferry -

Den 29 maj spelar Bryan Ferry för ett utsålt Cirkus i Stockholm. Ema Telstar och Bonnier Amigo Music kan idag bekräfta att svenska Pernilla Andersson blir förband på konserten.

Pernilla Andersson har en bred musikalisk bakgrund. Hon är uppvuxen i Hässleholm i en familj där bägge föräldrarna var jazzmusiker. Som 20-åring upptäcktes hon av saxofonisten Kenny Garrett, som bland annat turnerat med Miles Davis. Så småningom gick flytten till Stockholm och 1999 albumdebuterade Pernilla med ”My Journey”. År 2004 kom uppföljaren ”Cradlehouse” och efter det kritikerrosade albumet följde ett hektiskt år med turnéer tillsammans med Thomas Di Leva och Katie Melua. Förutom sitt eget artisteri så är Pernilla även verksam som producent. Hon har producerat sitt eget album såväl som Svante Thuresson senaste alster.

Med något rockigare tongångar är Pernilla nu tillbaka på den svenska musikscenen. Pernilla Andersson är aktuell med sitt tredje album ”Baby Blue” och i dagarna släpps nya singeln ”Red”. Förutom att hon inleder sommaren som öppningsakt till Bryan Ferry väntar flera festivalspelningar runt om i landet.

För mer information: www.pernillaandersson.com och
www.myspace.com/pernillaandersson

Biljetterna kostar 600 - 675 kronor + serviceavgift.

Källa: EMA Telstar

Se även: Bryan Ferry ger en konsert i Sverige i maj
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl