Dream Theater ger en konsert i Sverige i höst

2007-05-10 11:15
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
DREAM THEATER – HJÄLTARNA INOM PROGRESSIV METALLROCK TILL SVERIGE I HÖST -

Ett av de största banden inom den progressiva metallrocken, amerikanska Dream Theater, kommer till Sverige under sin turné “Chaos in Motion World Tour”. Bandet släpper sitt nionde album i juni och spelar den 28 september på Hovet i Stockholm. Biljetterna släpps den 15 maj.

Dream Theater bildades i Boston och debuterade 1989 med fullängdaren “When Dream And Day Unite”. I början av sin karriär inspirerades de av band som Rush och Yes men de har nu i sin tur blivit en inspirationskälla till många artister. De anses vara ett av de mest innovativa banden inom progressiv metallrock. Kommande album heter “Systematic Chaos” och släpps den 7 juni. Singeln “Constant Motion” är det första smakprovet från bandets nionde album, som är en uppföljare till mästerverk “Awake”, “Six Degrees Of Inner Turbulence”, “Train Of Thought” och genombrottsplattan “Images and Words”.

Dream Theatres kännetecken är deras spektakulära shower och mystiska scenuppträdanden som gett dem kultstatus. Femmannabandet har besökt Sverige vid flera tillfällen. Senaste gången var på Hovet i Stockholm nästan exakt till dagen två år sedan.

Förband blir Symphony X, ett annat tungt och progressivt metalband från USA, vars kommande album heter “Paradise Lost”.

För mer information besök gärna www.dreamtheater.net, www.symphonyx.com och www.ema.se

Biljetterna kostar 350 kr + serviceavgift.

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl