Musikalen Starlight Express kommer till Sverige i höst

2007-05-09 15:06
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
MUSIKALEN STARLIGHT EXPRESS - FÖR FÖRSTA GÅNGEN TILL SVERIGE! -

Med halsbrytande rullskridskoakrobatik, sjungande och dansande skridskoåkare, snabba loop, hisnande ljuseffekter, häftig musik och fantastiska scendräkter kommer Andrew Lloyd Webbers fartfyllda musikal STARLIGHT EXPRESS till Sverige för första gången! Det är en av de musikaler som har spelats längst tid i London. Över 8 miljoner personer har sett musikalen på Apollo Victoria Theatre i London West End. I Sverige kommer musikalen till Globen i Stockholm den 1, 2 och 3 november och till Scandinavium i Göteborg 8, 9 och 10 november. Biljetterna släpps måndag den 14 maj.

Starlight Express har kallats världens snabbaste show. Alla dansare och skådespelare åker rullskridskor, vilket garanterar full fart och fantastiska stunt. Det är en mycket spektakulär scenografi och scen med futuristiska inslag.

Musikalen sattes upp 1984 i London West End och har under senare åren turnerat i både USA, Storbritannien och Japan. 2007 kommer den för första gången till Norden. Turnéversionen av musikalen har genomgått en förändring där musiken, scenografin och koreografin har moderniserats och anpassats till turnéformatet.

Starlight Express handlar om ett barns dröm där leksakstågen plötsligt blir levande och antar mänskliga gestalter. Här finns det gamla ångloket Rusty som tävlar mot bl.a. dieselloket Greaseball och det datorstyrda Electra. Alla tågen ställer upp i världsmästerskapen för tåg och här uppstår en kamp om vem som ska vinna.

Andrew Lloyd Webber har skapat Starlight Express och han är mannen bakom några av de mest populära musikalerna som "Jesus Christ Superstar", "Evita" och "Fantomen på operan". Scenografin till Starlight Express är skapade av den prisbelönte John Napier (Cats, Les Misérables, Miss Saigon) och koreografin av legendariske Arlene Phillips (Grease, Saturday Night Fever och Hot Gossip).

Föreställningarna sker i samarbete mellan NGM, United Stage Artist & Ema Telstar.

Biljetterna i Stockholm 295-695 kr + serviceavgift. Biljetterna i Göteborg kostar 295-695 kr + serviceavgift.

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl