Ill Niño med flera till Metaltown

2007-04-25 15:15
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
NYA BOKNINGAR PÅ METALTOWN 2007!

Endagsfestivalen Metaltown går av stapeln på Frihamnen i Göteborg den 30 juni. Årets festival blir den fjärde i ordningen. Förra året var besökarantalet 12 000.

Vi kan idag presentera tre nya boknigar:

Ill Niño (US)
Marduk (S)
Sonic Syndicate (S)

Klara sedan tidigare:

Slayer (US)
Mastodon (US)
Stone Sour (US)
Meshuggah (S)
Nine (S)
Cult of Luna (S)
Hardcore Superstar (S)
Sturm Und Drang (FIN)

---

Ill Niño (US)
www.illnino.com

Efter att trummisen Dave Chavvarri hade avslutat en turné med Soulfy och återvänt hem ringde han omedelbart upp några kompisar för att berätta om en idé som han ruvat på. Den gick ut på att starta ett band som Chavarri menade skulle så hårt som bara möjligt – utan att på något sätt prioritera bort melodierna. Detta tillsammans med en märkbar latin-influens för att ta till vara på sitt sydamerikanska arv. Ill Niño var ett faktum och ett intensivt turnerande följde, vilket ledde till skivkontrakt med Roadrunner och albumdebuten Revolution/Revolucion 2001.

Med sin relativt unika blandning av heavy metal och flamencogitarrer har New Jersey-sextetten klättrat på Billboard-listan och turnerat världen över. Deras fjärde fullängdsalbum ”Enigma” släpps i sommar.

---

Marduk (S)
www.marduk.nu

Det outtröttliga turnerandet, den brutala ljudbilden och den strida strömmen av fantastiska skivsläpp har bidragit till att Marduk blivit ett av Sveriges mest kända black metal-band.

Sedan den kultförklarade trespårs-demon ”Fuck Me Jesus” släpptes 1991 har bandet mer än en gång tagit sig över Atlanten och turnerat med bland annat Deicide. Senast blev Marduk fantastiskt nog erbjudna en 10 veckor lång USA-turné med Danzig, men som dessvärre fick ställas in eftersom amerikanska myndigheter inte längre vågar släppa in bandet i landet.

Nya albumet ”Rom 5:12” släpps 27 april.

---

Sonic Syndicate (S)
www.sonicsyndicate.com

Det hela började i för fem år sedan när några klasskamrater influerade av Iron Maiden och Helloween startade heavy metal-bandet Sonic Syndcate. Kort därefter spelade de in tre demos som ledde till ett skivkontrakt med amerikanska Pivotal Records och debutskivan ”Eden Fire” som släpptes 2004. Med sin mix av melodiös metal och amerikansk hardcore har bandet världen over blivit jämfört med bland annat In Flames och Children Of Boredom.

Nyligen signade Sonic Syndicate med skivbolaget Nuclear Blast och deras första samarbete blir albumet “Only Inhuman” som släpps i slutet av maj.

---

För mer info om festivalen: www.metaltown.se

Biljetterna kostar 570 kr + serviceavgift.

Källa: EMA Telstar

Se även Machine Head kommer till Metaltown 2007
och Fler artister till Metaltown 2007
och Metaltown 2007 hårdaste upplagan hittills
och Metaltown 2007 i Sveriges Evenemangskalender
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl