Karin och Anders Glenmark på julturné

2005-10-10 20:11
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
KARIN OCH ANDERS GLENMARK PÅ JULTURNÉ!

Den 25 november är det premiär för syskonen Karin och Anders Glenmarks julturné i Eskilstuna. Under konserterna kommer några av våra mest älskade julsånger att framföras varvat med låtar från deras gemensamma projekt Gemini. Biljetterna släpps den 11 oktober.

I mitten av 80-talet bildade Karin och Anders tillsammans gruppen Gemini. Debutalbumet, som kom 1985, innehöll bland annat låtar som specialskrivits av Benny Andersson och Björn Ulvaeus. Debuten följdes upp av ytterligare ett album, men sedan har duon hållit en relativt låg profil. Karin släppte ett antal soloalbum och Anders producerade artister som Eva Dahlgren, Orup, Frida och Patrik Isaksson. Han återupptog också sin solokarriär samt gjorde succé med Glenmark, Eriksson, Strömstedt (GES).

Den 2 november släpps samlings-cd:n "Det bästa med Karin & Anders Glenmark" som innehåller det bästa från deras två originalalbum med Gemini, outgivet material, B-sidor, nyinspelningar och – som bonus – några sololåtar med Geminikoppling. Allt ommastrat av Anders Glenmark och Benny Andersson och i några fall delvis också nyinspelat.

Turnéschema:
25.11 Eskilstuna, Eskilstuna Teater
26.11 Grängesberg, Cassels
01.12 Stockholm, Maria Magdalena kyrka
02.12 Falun, Kristinehallen
03.12 Karlstad, Scala
10.12 Göteborg, Annedalskyrkan
11.12 Kristianstad, Konserthuset
15.12 Nyköping, Culturum
16.12 Uppsala, Missionskyrkan
17.12 Värmdö, Siggesta Gård

För mer information: www.universalsweden.com

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl