Sommarturné med Markus Fagervall och Marie Lindberg m fl

2007-04-23 15:58
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
Svensk sommar med The Refreshments, Nisse Hellberg, Markus Fagervall och Marie Lindberg!

Svensk sommar är Ema Telstars nya årligen återkommande sommarturné. På årets turné medverkar The Refreshments, Nisse Hellberg, Markus Fagervall och Marie Lindberg. Turnén har premiär i Borgholms slottsruin den 25 juli och biljetterna släpps den 27 april.

The Refreshments är Sveriges populäraste och hårdast arbetande rock'n'roll-band. De har gjort över 3000 spelningar sedan starten för 17 år sedan. De har fått nio guld- och en platinaskiva. Senaste guldplattan släpptes i vintras, ”It's Gotta Be Both Rock'n'Roll - Best Of The Refreshments", och den är på väg mot platina. Julen 2006 var de internationellt uppmärksammade med tema-låten till Disneys nya julfilm "The Escape Santa" med låten "I´m The Real Santa".

Markus Fagervall, vinnaren av Idol 2006, har på rekordkort tid gjort megasuccé. Han har toppat singellistan med "Everything changes", en låt som sticker ut från Markus vanliga rockigare repertoar. I vintras släppte han solodebuten "Echo Heart" och under våren har han turnerat för fulla hus.

Nisse Hellberg, från Wilmer X, släppte i höstas sin tredje soloplatta "Snackbar blues". På nya albumet har han återvänt till kärnan av rock'n'roll, blues och country genom att använda ett litet band med ståbas i centrum. Albumet har sålts i 25.000 ex och närmar sig guld. Producent på albumet har varit Chips Kiesbye som stod bakom listettan med Wilmer X-albumet "13 våningar upp".

I årets Melodifestival vann sångerskan och låtskrivaren Marie Lindberg den andra delfinalen i Göteborg. Publiken och TV-tittarna tog henne till sina hjärtan. Hon är nu aktuell med sitt debutalbum "Trying To Recall" som legat etta på Topplistan. Med sin melodiösa pop fyller hon sina texter med personlighet och vardagliga företeelser hon varit med om.

Turnéplan
25.7 Borgholm, Slottsruinen
1.8 Halmstad, Tylösand
3.8 Luleå, Luleåkalaset
4.8 Örnsköldsvik, Parken
5.8 Sundsvall, Folkets Park
10.8 Arvika, Hamnfesten
11.8 Olstorp, Olstorps Festplats
18.8 Oxelösund, Jogersö
25.8 Kungsbacka, Tingbergsvallen
29.8 Stockholm, Gröna Lund
1.9 Helsingborg, Sundspärlan

Fler datum tillkommer

Biljetterna kostar 370 kr + serviceavgift.

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl