Fler band bokade till Pier Pressure

2007-04-17 14:57
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
NYA BOKNINGAR PÅ PIER PRESSURE!

Den 1 juli är det dags att öppna portarna till nya festivalen Pier Pressure på Frihamnen i Göteborg. Festivalen arrangeras på samma scener som Metaltown, men har en helt annan musikalisk inriktning. Punk/emo/pop och i viss mån rock är ledorden!

Vi kan idag presentera fyra nya band som är lite hårdare än tidigare bokningar:

ENTER SHIKARI (UK)
LESS THAN JAKE (US)
CKY (US)
APRIL DIVINE (S)

KLARA SEDAN TIDIGARE:

MY CHEMICAL ROMANCE (US)
AVRIL LAVIGNE (CAN)
GOGOL BORDELLO (US)
MANDO DIAO (S)
SUNRISE AVENUE (FIN)
SUGARPLUM FAIRY (S)
SOUNDS LIKE VIOLENCE (S)
NEVERSTORE (S)
BLINDSIDE (S)
KID DOWN (S)
CHEMICAL VOCATION (S)

---

BILJETTER
Biljetterna kostar 570 kr + serviceavgift.

ÅLDERSGRÄNS
Åldersgräns på festivalen är 13 år enligt socialstyrelsens normer.

---

Enter Shikari (UK)
www.entershikari.com

London-gruppen Enter Shikari är ett fullkomligt lysande exempel på att MySpace kan vara en ganska bra grej om man saknar skivbolag, management osv. I november lyckades bandet med bedriften att som andra osignade band någonsin, efter The Darkness, att sälja ut Astoria i London. NME är inte ensamma om att ha utnämnt gruppen till ”nästa stora grej” 2007.

Enter Shikaris debutalbum ”Take To The Skies” släpptes i mars och gick rakt in på en topp 5-placering på englandslistan. I sommar spelar bandet på de stora scenerna på Europas viktigaste festivaler - inklusive Pier Pressure.

---

Less Than Jake (US)
www.lessthanjake.com

Less Than Jake har under sina 13 år sett band komma och gå medan de själva under hela vägen hållit fanan i topp och brutit ny mark i takt med varje nytt album. Genom sitt egna skivbolag ”Fueled By Ramen” har de även fört fram arvtagare som exempelvis Fall Out Boy och Panic At The Disco.

På senaste skivan slöt bandet återigen upp med Howard Benson som producerade deras album ”Hello Rockview” från 1998, innan han blev världens hetaste efter att bland annat ha jobbat med My Chemical Romance.

I september spelar Less Than Jake på Astoria 2 i London sex kvällar i rad, vilket säger en del om vilket hälsotillstånd bandet är i.

---

CKY (US)
www.ckyalliance.com

Det amerikanska rockbandet CKY har från första början, trots sin musikaliska inriktning, rört sig väldigt nära skatekulturen. Bandets trummis Jess Margera är bror till Bam Margera – professionell skateboard-åkare och sedermera Jackass-stjärna. CKY:s musik användes flitigt i Jess Margeras skatefilmer och gav bandet en enorm uppmärksamhet. Albumdebuten kom 1999 och samma år var bandet en del av gigantiska Warped Tour i USA. I december skrev bandet kontrakt med Roadrunner Records och arbetet med nya skivan är i full gång.

Förra året var CKY headline på EM-festen i Göteborg och vi är väldigt glada att återigen hälsa bandet välkomna till Frihamnspiren.

---

April Divine (S)
www.aprildivine.com

April Divine från Umeå blev, under sitt dåvarande namn, redan 2002 framröstade till årets band i P3 Demo. Sedan dess har de hunnit byta bandnamn ett par gånger och februari kom äntligen deras första album. April Divine gör amerikansk rock och inget annat. Och med amerikanskt managementbolag i ryggen är siktet självklart också inställt på ett större genombrott i USA.

---

Källa: EMA Telstar

Se även: Fler artister till Pier Pressure i Göteborg
och Pier Pressure ny festival i Göteborg
och Pier Pressure 2007 i Sveriges Evenemangskalender
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl