The Lionheart Brothers support till Sahara Hotnights

2007-04-11 16:29
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
THE LIONHEART BROTHERS TURNERAR I SVERIGE MED SAHARA HOTNIGHTS.

Norska bandet The Lionheart Brothers åker ut som support till Sahara Hotnights på deras klubbturné i maj. Dessutom kommer de att gästa tre festivaler i sommar, bland annat Hultsfredsfestivalen den 16 juni. Biljetter till samtliga spelningar är släppta.

The Lionheart Brothers musikaliska struktur rotar sig i punkmyllan samtidigt som armarna sträcker sig uppåt mot den himmelska sötpopen. Buset vs. Det Välkammade. Paradoxer som kompletterar varandra.

Det var på denna grund som Audun Storset och Marcus Forsgren ville bygga när dom träffades och bestämde sig för att lösa musikens små och stora mysterier tillsammans. Alla små hörn av musikutrymmet skulle utforskas samt att de - enligt dom själva - typiskt norska dragen av ensidighet och en ständig vilja att jämna ut allting skulle utmanas. Bröderna Lejonhjärta vill tänja gränserna samtidigt som dom fokuserar på att skapa magisk musik.

Den 9 maj släpper The Lionheart Brothers sitt andra album “Dizzy Kiss” i Sverige, uppföljaren till debutalbumet “White Angel Black” (2003). ”Dizzy Kiss” har tidigare i år släppts i Norge och bandet har hyllats i pressen som “norsk indiepops supergruppe anno 2007”. Musiken beskrivs som ”harmonisk och rytmisk pop (som) redan fått halva Norge att dansa”.

Support till Sahara Hotnighs:
01.05 Stockholm, Debaser Medis
02.05 Göteborg, Storan
05.05 Halmstad, Diezel
06.05 Malmö, KB
11.05 Karlstad, Nöjesfabriken
12.05 Mariestad, Klubb Kaliber

Festivaler i sommar:
06.06 SPOT, Århus (DK)
16.06 Hultsfred (SE)
08.08 Öya, Oslo (NO)

För mer information: www.thelionheartbrothers.com

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl