Enmansshowen Familjen åker ut på turné

2007-04-04 17:33
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
FAMILJEN ÅKER PÅ TURNÉ.

Familjen är en enmansshow bestående av Johan T Karlsson. Familjen påstår att han bor i Stockholm hos en ungersk familj, och är uppväxt i Hässleholm, precis som elektronicageniet Andreas Tilliander. Andreas ingår i Familjens liveband där han spelar sampler och andra instrument med sifferkombinationer. Turnén startar på Påskafton, 7 april, i Kalmar och pågår genom festivalsommaren med uppträdanden på klubbar och festivaler.

Familjens debutalbum ”Det snurrar i min skalle”, som släpptes i slutet av mars, är ett samarbete mellan Adrian Recordings (David & The Citizens, eMil Jensen, Laakso m.fl.) och Hybris (El Perro Del Mar, Vapnet m.fl.). Kritikerna har varit entusiastiska. Familjens musik beskrivs som ”egensinnig, barnslig, kompromisslös och spännande.” (NWT)

”Familjen har känsla för driv, roliga slingor, beats och tajmning, men också för ord. Snyggt som attan.” (4/5, Barometern – OT)

”Lite som den ryska ekvationen saltgurka plus honung plus smetana är lika med salt, sött och syrligt är lika med delikat. Som Familjen-skivan ungefär.” (5/5, Sydsvenskan)

”Piska mig långsamt om vi inte hittar ett par av årets klubbhits här.” (4/5, Arbetarbladet)

Familjen live trycker mikrofonen i högtalaren och leker med dina trumhinnor i en delay-rundgång. Det är ingen musik som behöver slagträ för att vara kaxig, det räcker med att Johan spänner ögonen i dig och sedan är du fastnaglad.

TURNÉPLAN
7.4 Kalmar, Söderport/Klubb Wish
27.4 Eskilstuna, Raw Power
30.4 Uppsala, V-Dala Nation
3.5 Lund, Mejeriet
4.5 Göteborg, Henriksberg - Klubb Nån Annanstans
12.5 Stockholm, Debaser Medis
26.5 Hässleholm, Siestafestivalen
2.6 Umeå, Studion (Folkets Hus)
14-16.6 Hultsfred, Hultsfredsfestivalen
6.7 Malmö, KB
12-14.7 Arvika, Arvikafestivalen
27.7 Emmaboda, Emmabodafestivalen
28.7 Östersund, Storsjöyran

Fler datum tillkommer

För mer information: www.detsnurrariminskalle.com, www.myspace.com/familjen

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl