Fler artister till Pier Pressure i Göteborg

2007-03-27 15:32
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
FLERA BAND KLARA FÖR PIER PRESSURE!

Den 1 juli är det dags att öppna portarna till nya festivalen Pier Pressure på Frihamnen i Göteborg. Festivalen arrangeras på samma scener som Metaltown, men har en helt annan musikalisk inriktning. Punk/emo/pop och i viss mån rock är ledorden! Nu kan vi stolt presentera ytterligare fyra bokningar:

MANDO DIAO (S)
SUGARPLUM FAIRY (S)
CHEMICAL VOCATION (S)
SOUNDS LIKE VIOLENCE (S)

KLARA SEDAN TIDIGARE:

MY CHEMICAL ROMANCE (US)
AVRIL LAVIGNE (CAN)
GOGOL BORDELLO (US)
SUNRISE AVENUE (FIN)
NEVERSTORE (S)
BLINDSIDE (S)
KID DOWN (S)

---

Mando Diao
www.mando-diao.com

Borlängebandet har utan att överdriva varit kungar i framför allt Tyskland de senaste åren, där deras ansikten pryder omslagen på så gott som alla musiktidningar med värdighet. Nu har de äntligen tagit steget till att även på hemmaplan bli ett av de allra största rockbanden. 2007 är året då Mando Diao tar hem priser på Grammis, P3 Guld, Rockbjörnen och turnerar inför utsålda hus. Innan spelningen på Pier Pressure den 1 juli hinner Sveriges bästa liveband med en månadslång USA-turné (med start på fantastiska Coachella-festivalen). Där väntar även en stor lansering, med hjälp av skivbolaget Mute. Målet är såklart en Billboard-etta. Vad annars?


Sugarplum Fairy (S)
www.sugarplumfairy.nu

Med skinnjackor, käkben och ett självförtroende få förunnat, har Sugarplum Fairy sedan första spelningen på skoldiskot i Borlänge 1998, i raketfart gått från Depeche Mode-förband till filmstjärnor i Tyskland och kejsare i Japan.
Gruppen har aldrig haft några intentioner att vända upp och ner på världen genom att göra något helt och hållet nyskapande. Med starka influenser från band som The Beatles och Oasis ligger fokus hela tiden på starka låtar och melodier. Klassiska hits och inget annat.


Chemical Vocation (S)
www.chemicalvocation.com

De fem killarna i Chemical Vocation träffades under gymnasietiden och märkte att de alla hade skatepunk som gemensam nämnare. De gav upp sina diverse musikaliska projekt för att tillsammans, mer fokuserat och seriöst, satsa på något med en annan inriktning. De hamnade någonstans i postemo-genren och resultatet blev Chemical Vocation. De skrev ganska snart skivkontrakt med bolaget "Emo Foundation" och förra sommaren hann de bland annat med en spelning Hultsfredsfestivalen och sin första Europaturné.


Sounds Like Violence (S)
www.soundslikeviolence.com

Hårt arbetande Andreas Söderlund är frontman i Niccokick, producent till bland annat Hello Saferide och David & The Citizens och nu även aktuell med sitt andra band Sounds Like Violence. De släppte nyligen skivan "With Blood On My Hands" på Deep Elm i USA och Burning Heart/Epitaph i Europa. Den mottogs med fantastiska recensioner, inte minst i England där de också spelades intensivt i BBC. Brutalt gitarrmangel, taggtrådsmelodier och kulsprutetrummor. Och så är Andreas Söderlund Skånes svar på Frank Black. Fast lite sötare.

"Soul-crushingly magnificent...these tracks are positively compelling" - 5/5, Kerrang


---

HEMSIDA
För mer info om festivalen: www.pierpressure.se

BILJETTER
Biljetterna kostar 570 kr + serviceavgift.

ÅLDERSGRÄNS
Åldersgräns på festivalen är 13 år enligt socialstyrelsens normer.

Källa: EMA Telstar

Se även: Pier Pressure ny festival i Göteborg
och Pier Pressure 2007 i Sveriges Evenemangskalender
samt den senare nyheten Fler band bokade till Pier Pressure
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl