Nanci Griffith ger en konsert i Stockholm i juli

2007-03-27 15:19
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
NANCI GRIFFITH besöker Sverige!

Nanci Griffith, spelar på Berns den 5 juli. Biljetterna släpps den 29 mars.

Nanci Griffith har en lång musikalisk resa bakom sig. Med rötterna i folk och country musiken grundande hon sin egen folkliga "folkbilly" som hon själv kallar den. Musikaliskt så reser hon från Austins "hål i väggen" till New Yorks Carnegie Hall, till dom fina salongerna i Londons Royal Albert Hall. Från att ha varit 8 år gammal och lärt sig att spela gitarr från en instruktör på Tv, till att bli en kvinna av världen som hälsade på och uppträdde i Vietnam, Kambodja och Kosovo för att kämpa mot landminor, är idag Nanci Griffith en av de mest uppskattade singer-songwriter kvinnorna i världen. Hennes vackra röst och brillianta låtskrivande är ovanligt känslomässigt och enormt engagerande.

1978 kom debutalbumet "There’s a light beyond these woods" och därefter följde ett par album, tills 1986 då det riktiga genombrottet kom med Grammy nominerade albumet "Last of the true believers". Efter detta har det blivit allt från pop till elektroniska plattor, till att bli ackompanjerad av Londons Symfoni Orkester till tolkningar av andras låtar till rena singer – song writer album. Under många år så har Nanci t.ex. samarbetat med The Blue Moon Orchestra och hon var även en mycket uppskattad gäst vid utsålda Concerts For A Landminefree World på Annexet 2002.

Nanci lägger en stor del av sitt liv på kampen mot landminor och har själv också kämpat mot sin egen cancer vid flera tillfällen i livet. Titeln på hennes debutalbum har sannerligen blivit besannad under åren: There’s a light beyond these woods!

För mer information: www.nancigriffith.com

Biljetterna kostar 280 kr + serviceavgift. Åldersgräns 13 år.

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl