Rush ger en konsert i Stockholm i oktober

2007-03-27 11:49
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
Rush!

I går höll bandmedlemmarna Neil Peart, Alex Lifeson och Geddy Lee presskonferens i London där det avslöjades att bandet åker på Europaturné i september. Den 27 oktober intar herrarna Globen i Stockholm och biljetterna släpps den 16 april kl 09.00.

Kanadensiska power-trion Rush står för kvalitet. Alltid. Orden halvmesyr eller hafs finns inte i deras vokabulär. Sedan 1974 har de hamrat ut högklassig hårdrock från sitt säte i lönnlövens förlovade land. Från att initialt ha låtit lite som Led Zeppelin har de förädlat sitt sound till att bli mer och mer progressiva och finslipade. Synthesizern gjorde entré i deras musik efter några år och de har hela tiden utvecklat sig, men ändå hållit fast vid sin egen stil. Alex Lifesons mycket säregna gitarrspel är ett av de tydligaste kännetecknen i Rushs musik. Han lägger riffmattor som få andra. Tillsammans med frontfiguren Geddy Lee, vars särpräglade röst är unik och trumprofessorn (på riktigt) Neil Peart med sitt klanderfria mångstrukturerade trumspel bildar trion en obrytbar enhet som få band kan matcha. Trots att många år förflutit sedan Rush en gång började har de hållit fanan högt och är idag, drygt 30 år efter debuten, kvar på toppen.

Efter 31 releaser av album och dvd filmer bakom sig så har det blivit många utmärkelser, guld och platina skivor genom åren. Bandet bildades 1969. 1974 kom deras debutplatta "Rush" och det stora genombrottet följde två år senare med albumet "2112".

2006 släpptes en fullmatad dvd box "Rush Replay" som är ett absolut måste för alla Rush fans, som innehåller 3 konserter från 80-talet som garanterar 4 timmar av njutning..allt snyggt förpackat med en extra Audio-cd.

För mer information: www.rush.com

Biljetterna kostar: 425 - 595 kr + serviceavgift. Åldersgräns 13 år.

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl