Fler artister till Metaltown 2007

2007-03-26 15:19
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
NYA BOKNINGAR PÅ METALTOWN 2007!

Vi kan idag presentera det andra artistsläppet till sommarens upplaga av endagsfestivalen Metaltown som går av stapeln på Frihamnen i Göteborg den 30 juni. Årets festival blir den fjärde i ordningen och förra året spelade band som Motörhead och TOOL inför en publik på hela 12.000 personer!

Nine (S)
Cult of Luna (S)
Hardcore Superstar (S)
Sturm Und Drang (FIN)

REDAN KLARA ARTISTER:
Slayer (US)
Mastodon (US)
Stone Sour (US)
Hellyeah (US)
Meshuggah (S)

---

Nine (S)
www.killingangels.com

Från starten i Linköping 1994 och debuten "Listen", har Nine blivit ett av de senaste årens största svenska metal/hardcore-exporter. De har turnerat Europa runt ett otal gånger med band som Entomed, Disfear, Converge, Snapcase och Frodus. Med en integritet och uppriktighet, starkare än de flestas, har de gjort ett väsentligt avtryck på scenen. Nu aktuella med nyss släppta albumet "It’s Your Funeral", producerat av Daniel Bergstrand (In Flames, Meshuggah etc). Är det hardcore, rock, metal eller något annat? Du bestämmer.


Cult of Luna (S)
www.cultofluna.com

Ett av Sveriges mest intressanta metalband kommer från Umeå och heter Cult of Luna. Med skivbolaget Earache bakom sig har de gjort ett betydande avtryck ute i Europa, men även i USA där de turnerat med bland annat Mastodon och Death By Stereo.

På årets P3 Guld-gala kammade Cult of Luna, med albumet "Somewhere Along the Highway", hem priset för årets metalalbum med motiveringen: "För viljan och modet att utveckla metalgenren och ge den nya dimensioner. Det är utan tvekan 2006 års rock/metalalbum."


Hardcore Superstar (S)
www.hardcoresuperstar.com

Göteborgsbandet albumdebuterade 1999 med "Bad Sneakers and a Piña Colada" och fick ett omedelbart genombrott med låtar som "Someone Special" och "Liberation". Samma år nominerades de bland annat för en Grammis. Det engelska bolaget Music For Nations fick upp ögonen för bandet och gav dem ett världsomspännande skivkontrakt som tog dem på turnéer i såväl Japan som Nordamerika.
För sitt senaste, självbetitlade album delade Expressens Martin Carlsson ut fem getingar och beskrev skivan som "mästerverket som Axl Rose lurat oss att tro att han ruvat på i snart femton år".


Sturm Und Drang (FIN)
www.myspace.com/sturmis

Vem skulle kunna tro att killarna i finska ”Sturm und Drang” bara är tonåringar och knappt torra bakom öronen? De levererar ju för fanken klockrena rockhits med omedelbara refränger, som fullkomligt kastar en tillbaka till 80-talets LA. Singeln "Rising Son" snurrar just nu som oftast på både P3 och MTV. Debutalbumet ser vi fram emot i maj månad.

---

För mer info om festivalen: www.metaltown.se

Källa: EMA Telstar

Se även Metaltown 2007 hårdaste upplagan hittills
och Metaltown 2007 i Sveriges Evenemangskalender
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl