Bryan Ferry ger en konsert i Sverige i maj

2007-03-13 12:08
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
BRYAN FERRY TILL CIRKUS I MAJ !

Roxy Music-sångaren och soloartisten Bryan Ferry är tillbaka och har precis släppt ett nytt album, "Dylanesgue". Plattan är en hyllning (och ett magiskt framfört album) bestående av 11 Dylan klassiker. Ferry har alltid älskat Bob Dylans låtar vilket han har visat många gånger under sin karriär, både live och i egna inspelade tolkningar. Bryan Ferry kommer nu till Sverige för konsert den 29 maj på Cirkus i Stockholm. Biljetterna släpps den 15 mars.

Bryan Ferry har alltid trotsat normen och hyllat det ytlig vackra. Däri ligger också hans musikaliska genialitet, eller dekadens som många kallat det. Oavsett vad man tycker kommer musiken överleva allt vad trender heter. Bryan Ferry är gruvarbetarsonen som fick möjlighet att studera konst men istället startade Roxy Music i början av 1970-talet. Idag bor han på ett stort gods, några timmar väg utanför London och lever nära naturen.

1972, året då Deep Purple pumpade ut både "Highway Star" och "Smoke On The Water" stod Roxy Music redan helt på sin egen kant, musikaliskt, textmässigt och genom omslagen på LP-skivorna. Låtarna på första albumet handlar om dyrkan till fotomodeller, ungdomlig fåfänga, Humprey Bogart, svaga havsbriser och andra livsviktiga ämnen. Arrangemangen var också något helt nytt för tiden. På albumomslagen fanns bilder på pin-up flickor som spred värme. Koncept-musiken, det vill säga att bandet inte nöjde sig med att bjuda på sina låtar och arrangemang utan tog med hela sin värld in i konvolutet, föddes i och med att Roxy Music tog sitt första andetag.

Under 30 år har Bryan Ferry etablerat sig som en begåvad låtskrivare. Den senaste gången vi såg honom i Sverige var på ett utsålt Cirkus år 2002. Han har kvar sin suggestiva röst och sin eleganta stil och kommer med all säkerhet att även denna gång kliva ut på scenen som den gentleman han är. Mr Ferry, som iklädd smokingskjorta, svart kavaj och svarta läderbyxor aldrig skulle glömma att sätta på sig smoking-skorna.

För mer information: www.bryanferry.com

Biljetterna kostar 600 - 675 kronor + serviceavgift.

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl