The Refreshments på julturné

2005-09-22 10:30
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
THE REFRESHMENTS, EVA EASTWOOD & THE MAJOR KEYS OCH GERAINT WATKINS PÅ JULTURNÉ!

The Refreshments ger sig åter ut på julturné med den hyllade showen "Rock'n'Roll X-mas". I år gästas The Refreshments av sångerskan Eva Eastwood och hennes band The Major Keys samt keyboard/piano- och dragspelsvirtuosen Geraint Watkins. Premiären äger rum i Folkets Park i Tranås den 25 november. Biljetterna släpps lokalt.

Eva Eastwood gjorde ett bejublat framträdande i Allsång på Skansen i somras och hennes senaste singel "En ny stil i stan" har spelats flitigt i P4. Eva Eastwood & The Major Keys har sedan länge en stor publik inom rock- och country-kretsar men har med sin senaste CD fått stor uppmärksamhet från en bredare publik.

Geraint Watkins har samarbetat, både på turné och på skiva, med en rad storheter som Van Morrison, Mark Knopfler och Paul McCartney. Han sågs senast i Sverige på de kritikerrosade konserterna tillsammans med Nick Lowe, där han både var medlem i bandet samt hade ett eget set.

The Refreshments segertåg har fortsatt under 2005. Bandet har under sommaren turnerat och haft stor publik på samtliga framträdanden. De har gjort ett antal spelningar i paket med Status Quo och Smokie, vilket bland annat resulterade i ett nytt publikrekord på Dalhalla. The Refreshments senaste album "Easy To Pick Up, Hard To Put Down" släpptes hösten 2004 och sålde guld på mycket kort tid (deras 6:e guldplatta). För albumet "Rock'n'Roll X-Mas" fick de en platina och en förstaplats på Hitlistan.

Under hösten släpps en ny DVD, "The Refreshments Live, special guests: Dave Edmunds & Billy Bremner". DVD:n är redan förhandsbeställd i en upplaga som överstiger gränsen för guldskiva.

Turnéplan:
25.11 Tranås, Folkets Park
26.11 Varberg, Socitén
27.11 Örebro, Konserthuset
01.12 Umeå, Aula Nordica
02.12 Piteå, Pite Havsbad
03.12 Piteå, Pite Havsbad
05.12 Göteborg, Konserthuset
06.12 Borås, Åhaga
07.12 Kalmar, Kalmarsalen
09.12 Norrköping, Louis de Geer hallen
10.12 Skövde, Olssons Lada
11.12 Västerås, Konserthuset
12.12 Jönköping, Konserthuset
14.12 Karlstad, Conference Center
15.12 Gävle, Konserthuset
16.12 Gävle, Konserthuset
17.12 Gävle, Konserthuset
18.12 Vara, Konserthuset

För mer information om Eva Eastwood se www.evaeastwood.com

För mer information om The Refreshments, se www.refreshments.nu

Biljetterna släpps lokalt. Se lokal annonsering.

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl