Zeigeist är årets Slammer Act i Arvika

2007-03-08 11:04
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
ZEIGEIST – ÅRETS SLAMMER ACT PÅ ARVIKAFESTIVALEN!

I år har svenska Zeigeist hedrande nog utnämnts till Arvikafestivalens Slammer Act, vilket innebär att det kommer att pushas lite extra för bandet i festivalsammanhang. Zeigeist kommer att vara med på Arvikas promoturné samt givetvis även spela på festivalen i juli! Missa inte ett av Sveriges galnaste och mest innovativa band på scen!

Turnéplan:
14.4 Bergen, Det Akademiske Kvarter (NO)
25.4 Stockholm, Debaser Medis (Slammer Act-turnén)
26.4 Norrköping, Trappan, Klubb Republik (Slammer Act-turnén)
27.4 Göteborg, Sticky Fingers (Slammer Act-turnén)
28.4 Uppsala, Värmlands Nation (Slammer Act-turnén)
13.7 Arvikafestivalen

Ingen spelning är den andra lik med electro-popbandet Zeigeist. De lägger minst lika mycket krut på scenkläder och performance som på själva musiken och deras livekonserter kan bäst beskrivas som "urspårade barnkalas" med färg, blod, fjädrar och konfetti, blandat med haute couture, videoprojektioner, strob och dansant popmusik. De nämner influenser som Andy Warhol, Comme des carçon, 80-talspop, David Lynch, Hussein Chalayan, tysk elektro, Alexander Mcqueen och Matthew Barney.

Zeigeist bildades år 2005 av fem konstnärer som var sugna på att vidga vyerna inom den annars ganska smala musikbranschen. Genombrottet kom förra året då låten "Tar Heart" blev en riktig näthype och den mest efterfrågade på flera svenska MP3-bloggar. Efter det har det rullat på och nu, ytterligare ett år senare är det snart dags för Zeigeists efterlängtade debutplatta.

För mer information: www.myspace.com/thezeigeist

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl