Pier Pressure ny festival i Göteborg

2007-03-07 16:45
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
PIER PRESSURE 2007

MY CHEMICAL ROMANCE (US)
AVRIL LAVIGNE (CAN)
GOGOL BORDELLO (US)
SUNRISE AVENUE (FIN)
NEVERSTORE (S)
BLINDSIDE (S)
KID DOWN (S)

Den 1 juli ser Sveriges nya festival Pier Pressure för första gången dagens ljus på Frihamnen i Göteborg. Festivalen som arrangeras på samma scener som Metaltown kan ses som en syskonfestival till denna, men med helt annan inriktning. Punk/emo/pop är ledorden och ambitionen har hela tiden varit att kunna presentera både Sveriges och världens största akter inom genren.
Biljetterna till Pier Pressure släpps den 9 mars 2007!

---

My Chemical Romance (US)
www.mychemicalromance.com

New Jersey-gruppen My Chemical Romance kan räkna sig till ett av den yngre generationens just nu absolut största rockband. Deras senaste album "The Black Parade" sålde över en miljon bara första veckan och sedan dess har de befunnit sig på ett segertåg över hela världen. I november spelade My Chemical Romance inför ett fullsatt Arenan i Stockholm och spelningen på Baltiska hallen i Malmö i april är sedan länge utsåld. Nu är det Göteborgs tur - och svenska folket verkar knappast ha fått nog.


Avril Lavigne (CAN)
www.avrillavigne.com

En hel del har hänt sedan Avril Lavigne släppte sitt åttafaldigt grammynominerade debutalbum som 17-åring. Den nu 23-åriga kanadensiskan är med sina drygt 23 miljoner sålda album (varav 100 000 i Sverige) en världsstjärna i en klass för sig. Hennes efterlängtade album "The Best Damn Thing" släpps den 18 april och är Avrils första release på tre år. Den här gången har hon bland annat valt att arbeta med sin äkta make Deryck Whibley från Sum 41 och Rob Cavallo, som tidigare producerat band som Green Day och My Chemical Romance.


Gogol Bordello (US)
www.gogolbordello.com

New York-bandet Gogol Bordello är ett av de mest vansinniga och uppfriskande band man kan uppleva på en scen just nu. Fjolårets helt fantastiska Steve Albini-producerade album "Gypsy Punks: Underdog World Strike" var genombrottet för de utvandrade östeuropeiska punkarna, och har beskrivits som ett slagsmål mellan The Clash och The Pogues. Och det säger nog det mesta.


Sunrise Avenue (FIN)
www.sunriseave.com

Finska rockgruppen Sunrise Avenue albumdebuterade i mitten av februari med "On The Way To Wonderland". Samtidigt blev bandet belönade med en svensk guldskiva för debutsingeln "Fairytale Gone Bad" som förmodligen inte kunnat undgå någon de senaste månaderna. På NRJ Radio Awards plockade de hem inte mindre än fyra priser – bland annat för "bästa nordiska artist". Nu väntar lansering i övriga världen, som startar med en utsåld tysklandsturné. Man kan lätt påstå att detta är Sunrise Avenues år.


Neverstore (S)
www.neverstore.com

Svenska Neverstore bildades redan för sex år sedan och lyckades härom året, så till den milda grad imponera på skivbolaget Sony BMG att de kontrakterades på stående fot. De har kallats Millencolins arvtagare och kan med sina smittsamma punkpopmelodier mycket väl bli Sveriges nästa stora musikexport. Nu är de aktuella med debutalbumet "Sevenhundred Sundays" och MTV-hiten "So Much Of Not Enough".


Blindside (S)
www.blindsideonline.com

Stockholmsbandet Blindside har de senaste åren varit ett av Sveriges mest framgångsrika band i USA. Under deras första och inte helt lyckade turné där borta, upptäcktes de av P.O.D. som blev så pass förtjusta att de bjöd med Blindside på en istället extremt lyckad USA-turné. Efter det har bandet haft topp 40-placeringar på Billboards albumlista och turnerat med bland annat Linkin Park.


Kid Down (S)
www.kiddown.com

Albumet "Kid Down…And The Noble Art of Irony" är resultatet av en renande nystart och Åmålkvartettens samarbete med Burning Heart Records.
Orubbliga punkmelodier där spetsiga och generationsrelevanta textämnen står i fokus. Fans av Taking Back Sunday, Panic! At The Disco, Fall Out Boy, Weezer eller Foo Fighters får skydda sig rejält för att kunna motstå Kid Down.

---

HEMSIDA
För pressmaterial och mer info om festivalen:
www.pierpressure.se

BILJETTSLÄPP
Fredag den 9 mars släpps de första 1000 biljetterna till ett rabatterat pris av 470 kr + serviceavgift. Resterande biljetter säljs därefter till ordinarie pris som är 570 kr + serviceavgift. Biljetterna släpps den 9 mars.

ÅLDERSGRÄNS
Åldersgräns på festivalen är 13 år enligt socialstyrelsens normer.

Källa: EMA Telstar

Se även: Pier Pressure 2007 i Sveriges Evenemangskalender
samt de senare nyheterna:
Fler artister till Pier Pressure i Göteborg
Fler band bokade till Pier Pressure
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl