Brakes ger två konserter i Sverige i april

2007-03-06 12:05
Bengt Lundbergs avatar
Inlägg: 2420
Instrument: Visa
BRITTISKA BRAKES TILL DEBASER!

Brighton-kvartetten Brakes bildades av medlemmar ur Electric Soft Parade och British Sea Power för två år sen. Samma år kom hyllade debutalbumet "Give Blood" och bandet fick stor uppmärksamhet på brittiska indiescenen. Den 10 april spelar de på KB i Malmö och den 11 april på Debaser i Stockholm. Biljetterna släpps den 7 mars.

Brakes fick en bra start på karriären med hitsingeln "All Night Disco Party". De har sedan dess både åkt som support till Belle and Sebastian och Editors på deras Europaturnéer och även spelat på South by South West festivalen i Austin, Texas.

Nu är Brakes aktuella med uppföljaren "The Beatific Visions" som släpptes på skivbolaget Rough Trade den 22 januari. Skivan är inspelad i Nashville tillsammans med Cat Powers och White Stripes producent Stuart Sikes och med Muscle Shoals-legenden David Briggs vid pianot. Musikaliskt ligger dock Brakes långt ifrån några sydstatsinfluenser. Det är garagerock i högt tempo kryddat med powerpop från Londons sena 70-tal. Bland influenserna märks Graham Parker, Nick Lowe och Glen Matlock.

Brakes består av L-R Marc Beatty (bas), Alex White (trummor), Eamon Hamilton (gitarr & sång) och Tom White (gitarr).

För mer information: www.brakesbrakesbrakes.com, myspace.com/brakesband

Biljetterna kostar 175 kr + serviceavgift.

Källa: EMA Telstar
Moderator på Vi Musiker | www.lundberg-lagerstedt.se
Permanent länkAnmäl